България, страна, известна със своите зашеметяващи природни пейзажи, предлага безброй вълнуващи възможности за любителите на приключенията. От скалисти планини до девствени реки, страната може да се похвали с множество дестинации, които са идеални за рафтинг. В тази статия ще се потопим в някои от най-добрите дестинации за рафтинг в България, където можете да изпитате тръпката от навигацията по бързеите, докато се потапяте в спиращата дъха красота на страната.

Река Струма

Река Струма, преминаваща през Западна България, е предпочитана дестинация за любителите на рафтинга. Със своята разнообразна гама от бързеи, живописни проломи и живописни пейзажи река Струма обещава едно незабравимо приключение. Рафтинг пътуванията по река Струма обикновено започват от град Кресна и предлагат комбинация от вълнуващи бързеи и спокойни участъци, което ви позволява да изпитате най-доброто от двата свята.

Кресненското дефиле

Разположено по поречието на река Струма, Кресненското дефиле заслужава специално внимание заради изключителните си възможности за рафтинг. Това драматично природно чудо е убежище за пристрастените към адреналина, включващо предизвикателни бързеи, които ще подложат уменията ви на изпитание. Докато се движите по бързеите, дефилето ви представя спиращи дъха скални образувания, зелени гори и проблясъци на местната дива природа, създавайки потапящо и незабравимо рафтинг изживяване.

Река Искър

Течаща през живописния Искърски пролом, река Искър предлага още една фантастична дестинация за рафтинг в България. Реката предлага комбинация от вълнуващи бързеи и по-спокойни участъци, което я прави подходяща както за опитни рафтери, така и за начинаещи. Рафтингът по река Искър ви позволява да се насладите на величествените скали и буйната растителност, които красят дефилето, осигурявайки завладяващ фон за вашето приключение.

Река Арда

За тези, които търсят по-нестандартно рафтинг изживяване, река Арда в Южна България е скрит скъпоценен камък. Сгушена в Родопите, река Арда се гордее с кристално чисти води, вълнуващи бързеи и непокътната природа. Рафтингът по река Арда предлага усещане за спокойствие, докато се носите през вдъхновяващи каньони и се потапяте в красотата на околните гори.

Река Места

Река Места, извираща в Пирин планина, предлага вълнуващо рафтинг изживяване в югозападна България. Известна със своите диви и необуздани бързеи, река Места е отличен избор за търсачите на адреналин. Докато се движите по неговите бързеи, ще бъдете възнаградени със спиращи дъха гледки към заснежени върхове, дълбоки клисури и тучни долини, създавайки едно наистина завладяващо и визуално зашеметяващо приключение. 

Изберете своето любимо място и се насладете на рафтинг спускане с Adventure Net още днес!

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: