Приятели, не е лъжа, че повечето ни вдъхновение за пътуване и преоткриване на България идва от Инстаграм. Това е любима наша платформа, където откриваме уникални и страхотни хора, които споделят нашата страст – любовта към пътуванията из България. Точно такива са Ралица и Христо, а ние ги открихме чрез общия им профил @hr_vibes  /по принцип не си падаме по общи профили, но когато са толкова свежарски не можем да устоим 😀 /. Попитахме ги какво ги свързва и ето какво казаха те:

“Здравейте! Ние сме Ралица и Христо. Двойка сме от 2 години, като преди една година решихме да започнем общ инстаграм профил, за да споделяме в него любовта си към пътуването и един към друг. Заедно разпалихме страстта си към приключенията и фотографията. Това, че България предоставя такива изключителни места в рамките на един ден пътуване ни дава възможност да го правим във всеки свободен момент. Можем да кажем, че сме били на доста места, а най-хубавото е, че все още не сме видяли почти нищо. Надяваме се, това което правим да кара последователите ни да се замислят, че молът не е единственото място за разходка през уикенда, и не само…

Днес Ралица и Христо ще ни разведат виртуално през някой от техните най-любими локации за разходка из България… Ето ги и тях:

№ 1

Идея за неделна еднодневна разходка близо до София…

? Идеята за цялото ни пътуване дойде абсолютно спонтанно в петък. Решихме да се възползваме от все още хубавото време и малкото напълно свободни дни, които имаме. Дестинациите подбрахме за половин час, съставихме си маршрут и план и сега се чувстваме много удовлетворени, защото прекарахме чудесен ден ?? Локациите, които препоръчваме за еднодневна почивка близо до София са Лакатнишките скали и Черепишкия манастир.

№ 2

Разходка с лодка по река Ропотамо

Това е предложението им за разходка по морето..  “Едно алтернативно предложение на плажен ден е разходка в резерват Ропотамо и качване на корабче по реката. В момента се предлага единствено плаване срещу течението на реката, а не към устието.”

? Колите се паркират на паркинг до главния път.
? Дървено мостче и пътека през гората водят до мястото, откъдето може да се качите на корабче.
? Цената е 15лв. Разходката трае около 50 минути в двете посоки. Корабчета отплават на всеки половин час.

Виж още: 5 страхотни идеи за разходка с лодка в България 

 

№ 3

Тракийко скално светилище, Беглик таш

⛰ Изследователи установяват,че на това място древните траки са правили ритуали и са пресъздавали култа на човека към природата. Силно впечатляващи са тези огромни скални късове и начинът, по който са подредени. Как са били премествани и дали има “чужда помощ” при изграждането на светилишето, остава загадка. ⁉️⁉️

Виж още: Места заредени с енергия и мистична сила в България 

Booking.com
№ 4

Село Кисийците

? Днес ще ви “заведем” в едно село за пример. Сгушено в полите на балкана, с. Кисийците е едно от многото тревненски села. Това, което го прави различно е, че в последните години то се превърна в галерия на открито. Благодарение на организиранте от местните хора пленери за скулптура, сега селото може да се похвали с множество произведения, разпръснати из цялото село. Скулптури от дърво и камък надничат от всеки ъгъл.

Село Кисийците
Село Кисийците

На каменните дувари и стени на стари къщи , са изрисувани прабългарски календари, зодиакалните знаци, а до тях , в кутия е поставена прилежно събрана цялата необходима информация, за да знаем, какво всъщност гледаме.

Село Кисийците
Село Кисийците

Пейки и беседки има в цялото село. На една такава спирка за отмора, е изработен показател на върховете, които се виждат насреща. Там отново има кутия с информация, както и шах и карти за игра. Възхитени сме как за всичко е помислено.Адмирации към тези хора!!! Препоръчваме ако посещавате Трявна, да отскочите и до село Кисийците. Няма да сбъркате. ✅

Село Кисийците
Село Кисийците

А ние от @feel_bulgaria  препоръчваме – ако си падате по спонтанните разходки из България и търсите вдъхновение последвайте @hr_vibes в Инстаграм – те са страхотни и предусещаме, че предстои да ни очароват с много страхотни снимки и истории за любовта и пътуванията. ♥️

Виж още:

5 интересни места за фото туризъм в България 

5 малко познати но изключително красиви места в Родопите 

5 избрани локации в Пирин 

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

4 Коментари

  1. Млади, вдъхновяващи, красиви и видимо щастливи ? Продължавайте да ни показвате красотата на българия! ?

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: