Черно море е богатство на България, без което летата нямаше да са същите. Но градовете около морето са не по-малко красиви и през студените месеци. Днес ще ви разкажем малко повече за Балчик, градът, разположен на по малко от 30km от първия курорт по българското черноморие – Златни пясъци. Балчик всъщност е един от най-древните градове у нас. В тази статия сме ви подбрали 5 места, които си заслужава да видите…

1. Архитектурно-парков комплекс „Двореца”

Дело на прочути италиански архитекти, Дворецът е изграден по желанието на румънската кралица Мария. Кралицата определила това място като „Тихо гнездо” и пожелала точно тук да бъде лятната й резиденция. Дворецът в Балчик е досущ като дворец от приказките, в който едновременно се преплитат романтични, митологични и приказни мотиви. Гледката от Двореца представлява безкрайното синьо море и нищо друго! Веднъж озовали се тук, вие ще искате да повторите!

Открий страхотни места за настаняване в Балчик тук: 

Booking.com

2. Ботаническата градина

Ботаническата градина в Балчик е следващата най-посещавана дестинация от туристи по цялото Северно Черноморие. В градината ще откриете богато разнообразие от растителни видове и храсти, събрани от цял свят. Тук се отглеждат над 2 000 представители на флората. Посетителите като че ли остават най-силно впечатлени от гигантските кактуси, които растат на открито в периода април – октомври. Всъщност колекцията от кактуси в Ботаническата градина се нарежда на второ място по големина след тази в Монако. Както виждате за пореден път България се явява конкурентно-способна на едни от най-явните локации.

Ботаническата градина в Балчик
Ботаническата градина в Балчик

3. Художествената галерия

Художествената галерия в Балчик ще ви дари с глътка свеж въздух и бриз от вълните. Тук ще видите лятото пресъздадено на бяло платно. Всяка една картина е уникална сама по себе си. Изобразени са романтични сцени, възхитителни пейзажи, образи и фигури, които си заслужава да се видят. Особено за любители на изкуството, тази забележителност е задължителна!

Художествена галерия /снимката е с илюстративна цел/
Художествена галерия /снимката е с илюстративна цел/

Открий страхотни места и препоръчани бизнеси в нашия каталог…

4. Местността Тузлата

Тази местност е една от загадките в района на Балчик. Само на 10 минуси с кола се намира този изключително красив, но едновременно с това и полезен плаж. Мястото е известно с калолечебното си находище. Процедурите с тузленска кал могат да бъдат съчетани с отпускащи разходки по плажните алеи. Насладете се на един истински релакс, обръщайки внимание и на здравето си!

5. Плаж Иканталъка

В съседство с горепосочената местност се подвизава да не кажем най-красивия плаж на територията на България! Плаж Иканталъка се състои от фин златист пясък. Водата е почти винаги огледално чиста. А заобикалящите го отвсякъде бели скали създават усещане за безкрай, внушават силата на природното обаяние и чар. Възможно е да сте срещали мястото с имената „Бялата Лагуна” или пък плаж „Свети Георги”, които са също популярни за него.

ВИЖ ОЩЕ:

5 страхотни места, които да посетиш по северното черноморие 

Слънчев Бряг и Несебър – какво да разгледаме наоколо 

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: