Здравейте, пътешественици!

Днес искаме да ви разкажем за един уникален регион в България, който изобилства от културни и природни съкровища – Благоевград и неговата околност. Не само, че тук ще се насладите на изумителна природа, но също така ще се сближите с богатата история и култура на региона. И така, без да губим време, хайде да започнем нашето пътешествие и да открием някои от най-значимите и красиви национални туристически обекти в региона на Благоевград

Открий страхотни места за настаняване и резервирай на най-добрите цени тук:

Booking.com
  • Църква “Света Троица” (Банско)

Църквата “Света Троица” в Банско е една от най-значимите религиозни забележителности в района. Тя е известна със своята прекрасна архитектура и богато вътрешно украсяване. Влезте в църквата и се насладете на величествените икони и фрески, като се потопите в мистериите на православната религия. Изживейте моменти на спокойствие и вдъхновение в това свещено място.

Църквата в Банско
Църквата в Банско
  • Връх Вихрен (Банско)

Ако сте любител на природата и обичате планинските преживявания, Връх Вихрен е задължителна дестинация за вас. Намиращ се в Пирин планина, Връх Вихрен е с височина от 2914 метра и е най-високият връх в планинския масив. Подгответе се за вълнуващо изкачване и бъдете готови да се потопите в красотата на панорамата, която ви очаква нагоре. Възхитете се на величествените пейзажи и усещането за свобода, което ви дарява това върхово изживяване.

Връх Вихрен в Пирин планина
Връх Вихрен в Пирин планина
  • Църква “Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат” (с. Добърско)

Насочваме се към село Добърско, което се намира близо до Благоевград, за да посетим една от най-известните църкви в България – църквата “Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”. Тя е вписана в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО и е известна със своите уникални фрески, които датират от 12-14 век. Посетете това мистично място и се потопете в богатата история и религиозна значимост на църквата.

Църква "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" (с. Добърско)
Църква “Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат” (с. Добърско)

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клептуз апартаменти
у дома далеч от дома ...

Апарт собственост във Велинград

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

СПА Хотел РИЧ
град Велинград

Най-добрият бутиков СПА хотел за 2020 г.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Център Чакра
София

Холистичен център

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клиника Б-Дент
град София

Качествени услуги в денталната медицина

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

  • Исторически музей (гр. Мелник)

Продължаваме нашето пътешествие до град Мелник, където можем да посетим историческия музей. Този музей проследява богатата история на региона, като разкрива различни археологически находки, предмети от епохата на Възраждането и други исторически артефакти. Разгледайте изложбите и открийте тайните на Мелник, който е известен и със своите вина и уникалната архитектура на старите къщи.

Град Мелник и региона
Град Мелник и региона
  • Местност “Рупите” (гр. Петрич)

За нашия последен обект ще се отправим към град Петрич, където ще открием една природна и религиозна забележителност – местността “Рупите”.  Местността “Рупите” в град Петрич е едно от най-интересните и загадъчни места в България. Тя привлича посетители със своята мистична атмосфера, енергийно излъчване и свързаност с легендарната Баба Ванга. Също така местността е известна с наличието на лечебни минерални извори. Тези извори се считат за благотворни за здравето и привличат хора от цялата страна в търсене на лечение и възстановяване.

Рупите - домът на Баба Ванга край Петрич
Рупите – домът на Баба Ванга край Петрич

Ето ги и останалите национални туристически обекти около Благоевград, които също заслужават вашето внимание: Кордопулова къща (гр. Мелник), Самуилова крепост (гр. Петрич) и Античен град “Хераклея Синтика” (гр. Петрич).

Виж още: 5 уникални места, които да видиш в Благоевград и региона 

Това беше само малка част от наследството, което предлага Благоевград и неговата околност. Очаква ви много повече открития, красота и интересни истории, които ви очакват, за да бъдат разкрити. Планувайте своето пътешествие и открийте богатството на туристическите обекти в този район.

Каталог на 100-те национални туристически обекта: 
Показване на 1 - 7 от 7
Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: