Област Бургас е дом на някои от най-забележителните национални туристически обекти в България. Този регион, разположен на южното Черноморие, предлага разнообразие от културни, природни и исторически забележителности, които привличат туристи от цял свят. В следващата статия ще ви представя петте национални туристически обекта, които не трябва да пропуснете при посещение на област Бургас.

Музей “Старинен Несебър”

Във вълнуващия град Несебър се намира Музеят “Старинен Несебър”. Той представлява изключителна колекция от археологически находки, артефакти и изложби, които проследяват богатата история и култура на този старинен град. Посетителите могат да се потопят в дълбините на миналото и да разберат за значимите епохи и цивилизации, които са оставили своито следи в Несебър.

Несебър 100-те национални туристически обекта
Несебър 100-те национални туристически обекта

Музей на солта

Град Поморие се гордее с единствения в източна Европа Музей на солта. Този уникален музей представя историята и технологиите, свързани със солта, която е била от съществено значение за региона. Посетителите могат да научат за вековната традиция на добиване на сол и да се запознаят с различните методи и инструменти, използвани в процеса. 

Музей на солта в Поморие
Музей на солта в Поморие

Посетителски център “Поморийско езеро”

В град Поморие се намира Посетителският център “Поморийско езеро”, който предлага вълнуваща възможност за запознаване с природата и екосистемата на това уникално место. Посетителите могат да се насладят на изложби и интерактивни активности, които разкриват богатството на флората и фауната, характерни за Поморийското езеро. Центърът предоставя информация за защитата на природата и значимостта на запазените места.

Поморийското езеро
Поморийското езеро

Природозащитен център “Пода”

Град Бургас се гордее с природозащитния център “Пода”, който представлява важна защитена местност с богато разнообразие от водни площи и екосистеми. Посетителите могат да се потопят в уникалната природа, да наблюдават различни видове птици и да се научат за усилията за опазване на биоразнообразието в региона. Възможността за приятни разходки по дървени пътеки и наблюдение на животните в естествена среда правят посещението в “Пода” незабравимо.

Открий страхотни места за настаняване в региона и резервирай на най-добрите цени тук: 

Booking.com

Храм-паметник “Св. св. Кирил и Методий”

В град Бургас се издига величественият Храм-паметник “Св. св. Кирил и Методий”, посветен на просветителите на българския народ. Това свето място предлага усещане за спокойствие и пречистване. Архитектурата на храма е великолепна и внушителна, предоставяйки посетителите с усещане за величие.

Открий всички 100 национални туристически обекта на нашата интерактивна карта:
Показване на 1 - 7 от 7

Това са само някои от националните туристически обекти в област Бургас. В района има още много други забележителности, включително скален ансамбъл “Трите братя” в град Айтос, Исторически музей и историческа местност “Петрова нива” в Малко Търново и Общински исторически музей в Царево. Посещението на тези места ще ви позволи да се насладите на културното и природно богатство на област Бургас.

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: