Бургас е вторият по големина град на брега на Черно море и определено си заслужава да бъде посетен – особенно през лятото. Има много интересни и забавни неща, които да правите по време на престоя си в града. Разнообразието от забавни дейности в града е наистина голямо. Ако сте фен на пазаруването, тогава Бургас ще бъде като рай за вас – той ще ви предложи 3 огромни търговски центъра, както и две изключително дълги улици („Александровска“ и „Гурку“), посветени на феновете на пазаруването.

Тези улици се пресичат помежду си и на двете ще можете да намерите абсолютно всичко, което евентуално бихте могли да търсите – ако сте фен на модата, трудно ще се помръднете от тук. Те обаче могат да предложат много повече от изискани дрехи, обувки и бижута. Ще можете също да намерите огромни книжарници, уникални плажни аксесоари, невероятни магазини за подаръци и някои изключителни места за почивка, релакс и вкусна храна. 

Интересните места в град Бургас са многобройни, но има няколко изключителни забележителности, които непременно трябва да разгледате. Екипът на @feel_bulgaria направи списък с топ 5 дестинации в града, които не бива да пропускате на всяка цена.

Къде да отседна в Бургас?Ние препоръчваме страхотния хотел “Лоби бар”

№ 1

Морската градина в Бургас

Морската градина на Бургас е изключително голям обществен парк,  простиращ се по  цялата брегова линия на града. Това е неописуемо красиво и спокойно място за разходка, пикник или просто за четене на книга, докато слушате вълните. Има много приятни места за хапване или за коктейл или два през горещите летни дни. В градината ще можете да намерите и няколко художествени изложби, множество паметници на известни българи от миналото, изложби на екзотични цветя и животни и не на последно място – летния театър в Бургас.

Морската градина в Бургас
Морската градина в Бургас

№ 2

Летния театър в Бургас

Част от морската градина на града, летният театър се използва за провеждане на културни събития. Създаден е през 1957 г. и е наистина интересно място както от архитектурна, така и от културна гледна точка. Ще можете да се насладите на традиционно български фолклорни събития и други музикални спектакли, които ще ви оставят без думи. 

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клептуз апартаменти
у дома далеч от дома ...

Апарт собственост във Велинград

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

СПА Хотел РИЧ
град Велинград

Най-добрият бутиков СПА хотел за 2020 г.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Център Чакра
София

Холистичен център

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клиника Б-Дент
град София

Качествени услуги в денталната медицина

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

 

№ 3

Мостът в Бургас

Един от многото символи на града и любимо място за разходка както на бургазлии така и на гостите на града  е мостът на Бургас. Той стига 300 метра навътре в морето и е идеален за романтични разходки, риболов или просто за по бира с приятели. Гледката към безкрайното море е много красива и спокойна. Тази гледка в комбинация с великолепен залез е идеалният начин да прекарате топлия следобед. В края на моста е разположена 22-метрова наблюдателна кула с няколко пейки, които предлагат невероятна гледка към малкия остров Света Анастасия. Предстои да разберете малко повече от малкия остров в следващите редове. 

Открий страхотни места за настаняване в региона и резервирай на най-добрите цени тук: 

Booking.com

№ 4

Остров “Света Анастасия”

Този малък остров се намира на 6 километра югоизточно от град Бургас и е притегателно  място за туристите. Обиколката започва в пристанище Бургас с 30-минутно плаване с малък кораб. След като стъпите на острова, ще имате възможност да посетите манастира, който е и музей. Разходката до острова е невероятно приключение и определено си заслужава. 

№ 5

Фестивал на пясъчните скулптури Бургас

Фестивалът на пясъчните скулптури е ежегоден фестивал, провеждан през първата седмица на юли. Фестивалът се провежда точно до конната база в града, което означава, че можете да комбинирате две интересни дейности. Този фестивал е интересен за всички възрасти, тъй като скулптурите са уникални и всички им се радват. Децата ще могат да се „срещнат“ с някои от любимите си супергерои, а възрастните също ще бъдат възхитени. Една интересна атракция, която не бива да пропускате, когато сте в Бургас и региона. 

Фестивал на пясъчните скулптури
Фестивал на пясъчните скулптури
Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: