Напоследък, все повече се разраства интересът към нетрадиционния туризъм по малко известни места в България. Пишем тази статия, за да ви дадем идея, ако сте от тези, които търсят малко познати кътчета из България, за да обогатят туристическото си хоби с нови завоевания. Няма да ви разказваме за това място, а по-скоро ще ви провокираме да го посетите и да ни разкаже, какво сте открили, разбрали и снимали.

Туристически маршрути в България
Туристически маршрути в България

В сърцето на българските планини се крие едно уникално място, пропито с история, култура и духовност. Това е Дъбайският манастир, разположен в красивото село Горно Спанчево. Ако искате едно вълнуващо пътешествие из историята и архитектурата на община Сандански, този манастир е вашата нова цел за духовна екскурзия из райските места в България.

Започнете вашето пътешествие с цел – търсене на богатата история на Дъбайския манастир.

Разкрийте неговият произход, както и някои от най- важните събития и трансформации, които манастирът е преживял през годините. Архитектурата и стилът на Дъбайския манастир също са впечатляващи. Нека това бъде акцент във вашата туристическа кауза. Снимайте, говорете с местните хора, записвайте историите и ги разкажете в интернет. Дъбайският манастир има голямо духовно значение за хората, които го посещават.

Какво да очаквате и търсите от нетрадиционна ексурзия до околностите на Сандански?

Посетителите на Дъбайският манастир се наслаждават на невероятна природна красота обгърнала планините. Ще разгледате богатството от природни пейзажи, които могат да бъдат открити в околността на манастира. Всяко кътче е уникално за снимки. От планински върхове до кристални реки и уютни горски пътеки, този район предлага възможности за приятни разходки и срещи с природата. Дъбайският манастир в село Горно Спанчево е истинско съкровище на духовността и културата. Той привлича посетители със своята уникална архитектура, богата история и духовно значение на целия район. С посещението си в този манастир и разглеждането на автентичната красота на село Горно Спанчево, ще се потопите в едно нетрадиционно пътешествие, което ще ви остави с незабравими спомени и вдъхновение за гордост, че сте българи. Пътят до там е реновиран по инициатива на местните хора, ни уверява общинския съветник Стоян Стоев, по данни в интернет. Така че спокойно може да организирате планинското си приключение с личен автомобил. Поставени са табели и достатъчно информация, за да се ориентират туристите.

Открий страхотни места за настаняване в региона на Сандански и резервирай лесно и удобно тук:
Booking.com
Какви други забележителности има в близост до Дъбайския манастир?

Село Горно Спанчево е разположено в подножието на Пирин планина. През селото има първокласен път, свързващ село Катунци с град Гоце Делчев. През XIX век, Горно Спанчево е било част от Демирхисарска каза на Османската империя. Един интересен обект в селото е късноантичната и средновековна крепост “Терзиев чукар”. През 1876 година на мястото на по-стар храм е изградена църквата „Света Петка“ – паметник на културата.

град Сандански
град Сандански

А за финал на пътешествието отсядайте в Сандански. Сандански е известен като един от най-популярните балнеоложки курорти в България и Европа. Градът е истинско убежище за здраве и красота. Едно от най-големите предимства на Сандански са неговите минерални извори. Курортът е известен с обилните си ресурси от хипотермални и термоминерални извори, които имат ценни лечебни свойства. Водите в Сандански са богати на минерали като флуор, хидрокарбонати, сулфати и други, които помагат за лечение на белодробни, ревматични, дерматологични и други заболявания. Балнеокомплексите в града предлагат разнообразни процедури, като минерални бани, инхалации, галванизация и много други, които допринасят за възстановяване и подобряване на здравето. Климатични условия Сандански се отличава със своя благоприятен климат. Градът е разположен на от около 240 метра надморска височина и е заобиколен от планини, което му осигурява уникална микроклиматична среда. Там преобладава средиземноморският тип климат, с меки зими и топли лета. Тази комбинация от умерени температури, свеж въздух и висока влажност прави Сандански идеално място за възстановяване и почивка. Още интересни места за нетрадиционен туризъм не само около Сандански може да намерите в интернет изданието bulgarite.site .

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: