Лятото е на прага ни, а с него и очакванията за слънчеви дни, пясъчни плажове и вкусна храна. За хотелите и ресторантите по българското Черноморие това е най-важният сезон, когато се генерират приходи и се градят лоялни клиенти. хайде да разгледаме как се подготвят те за летния сезон?

Ремонт и обновяване

Много често наблюдаваме обновяване на материалната база. Извършват се ремонти на стаи, ресторанти, басейни и други помещения. Подменят се мебелите, освежават се цветовете, инсталират се нови уреди и техника. Целта е да се осигури комфорт и уют за гостите, както и да се отговори на новите тенденции в хотелиерството и ресторантьорството.

Наемане на персонал

За да се справят с повишения трафик от клиенти, хотелите и ресторантите се нуждаят от повече персонал. Наемат се сервитьори, готвачи, камериерки, портиери, аниматори и други. Важно е да се подберат компетентни и отзивчиви хора, които да посрещнат гостите с усмивка и да им осигурят приятно преживяване. Освен това внимателно се избират и облекла за готвачи, сервитьори, бармани, камериери. Красивата и спретната униформа е изключително важна и показва професионално отношение.

Оформяне на менюта

В ресторантите се разработват нови менюта, съобразени със сезонните продукти и предпочитанията на гостите. Предлагат се вкусни ястия от българската кухня, както и интернационални специалитети. Не се забравят и вегетарианските и веганските варианти. Целта е да се задоволят вкусовете на всеки посетител.

Маркетинг и реклама

За да привлекат клиенти, хотелите и ресторантите се рекламират в интернет, в печатни медии и по телевизията. Предлагат се промоционални пакети, ранни резервации и други атрактивни оферти. Използват се и социалните мрежи за директна комуникация с потенциалните гости.

Осигуряване на забавления

За да направят престоя на клиентите си още по-приятен се предлагат различни забавления. Организират се анимационни програми за деца, концерти, дискотеки, спортни турнири и други мероприятия. Целта е да се създаде атмосфера на веселие и релаксация.

Подготвеност за извънредни ситуации

Важно е местата да са подготвени за всякакви извънредни ситуации. Разработват се планове за действие при пожари, наводнения, земетресения и други бедствия. Провеждат се инструктажи на персонала, за да се гарантира безопасността на гостите.

Подготовката за летния сезон е комплексен процес, който изисква много усилия и инвестиции. Хотелите и ресторантите, които се справят добре с него, ще могат да се радват на успешен сезон и да задоволят желанията на своите клиенти.

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: