Исторически, религиозни, модерни, постмодерни, големи и малки – толкова очарователни забележителности, има тук в малката държава България. Забележителностите в България са много, няма да ви стигне и година сигурно, за да ги посетите всичките, но добре прекараното време не е загубено време, нали така ;). Ако сте фен на този тип туризъм, то със сигурност ще имате невероятни дни прекарани в пътуване из България. 

Силно препоръчваме да започнете пътуването си в столицата – София, където ще имате възможността да видите удивителната смесица от градска култура и очарователни забележителности. След това можете да продължите приключенията си на изток до град Пловдив, който е Европейската столица на културата. Красотата на този град е проста неописуема и забележителностите в него определено ще ви оставят без думи.

Продължете на изток, докато стигнете до морския бряг и град Бургас, но не забравяйте да посетите и град Велико Търново по пътя до там.

Велико Търново - крепостта Царевец
Велико Търново – крепостта Царевец

Крайбрежието е претъпкано със забележителности като древни църкви, стари градове и останки от тракийската цивилизация. С други думи, България е една голяма забележителност; навсякъде, където отидете, със сигурност има изумително място за посещение и, разбира се, ще можете да се нагледате на невероятни природни забележителности по пътищата на България. Открийте част от тях в тези красиви снимки: 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: