]Разположен в подножието на планината Пирин, Банско безспорно си остава една от най-добрите дестинации за ски туризъм. Градът неслучайно е най-известният зимен курорт у нас, а и сред най-известните на международно ниво. Сгушен в Пиринските върхове като Вихрен, Бански суходол, Тодорка и редица други, Банско гарантира впечатляваща панорама. Всъщност, в която и част на града да се намирате, пред вас ще се открива гледка, която спира дъха, която дава вълни на заряд, която е веднъж! Надморската височина от около 1 000м. приветства развитието на зимните спортове.

Банско - ски столицата на Балканите
Банско – ски столицата на Балканите
Открий страхотни оферти за настаняване в Банско тук: 
Booking.com

Ски курортът Банско

разполага с множество безопасни и удобни лифтове, които са подходящи както за скиори и сноубордисти, така и за хора, които просто искат да се насладят на гледката. Началната точка на кабинков лифт Банско е в края на града, преминавайки през няколко подстанции, стига и до крайната точка¸ която е Бъндеришката поляна. На територията на крайната дестинация има няколко заведения, които са подходящи за чаша топъл чай, а и дори за хапване. Пистата тук е подходяща за спускания и на напреднали, и на начинаещи. Независимо дали сте на сноуборд, ски или просто се возите на лифта, няма как да изпуснете зимните пейзажи на Тодорка, писта Алберто Томба, писта Балканиада и други атракции, които са част от маршрута.

Освен на ските и сноуборда

почиващите тук се радват и на уникалната възрожденска архитектура Централните улички на града ще ви пренесат в епохата на Българското Възраждане. Каменните и стръмни улици, в комплект със старинните къщи, носят белезите на трудното, но и славно минало на предците ни. Както повечето от нас знаят, Банко е роден град на Паисий Хилендарски, човекът поставил основите на Възраждането у нас, написвайки История Славянобългарска. Неговият паметник в центъра, е една от емблемите на града.

Банско - центъра и старинната част на градчето
Банско – центъра и старинната част на градчето

В Банско е израснал и известния български поет- Никола Вапцаров. Днес къщата му представлява музей, който предлага с очите си да видите условията, при които е живял Вапцаров. Друга бележита личност, чието детство е минало тук, е възрожденеца Неофит Рилски. Неговият роден дом също представлява къща музей. Банската архитектура следва своя собствена традиция и доказателство за това са всички стари къщи. Банско категорично е център на българщината!

 

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клептуз апартаменти
у дома далеч от дома ...

Апарт собственост във Велинград

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

СПА Хотел РИЧ
град Велинград

Най-добрият бутиков СПА хотел за 2020 г.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Център Чакра
София

Холистичен център

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клиника Б-Дент
град София

Качествени услуги в денталната медицина

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

В комплект с природното богатство и богатата история, вървят и модерните условия. В Банско изборът от хотели е наистина огромен. Във всеки хотел има поне един басейн, спа център, фитнес и още какво ли не. Банската кухня също е превъзходна, независимо дали става въпрос за храната в хотелите или в отделни заведения. Може би тук наистина важи максимата, че яденето е приготвено с любов, защото кулинарните умения на хората в Банско са неоспорими.

Съчетанието от басейни на открито и закрито, сняг през зимата, хлад през лятото, целогодишно отворените музеи, е причина Банско да се посещава по всяко време. И няма да сбъркате, ако решите да си вземете почивка точно тук, защото уюта, неповторимата природа и уникални атракции ще ви дадат повече от необходимия прилив на енергия!

Виж още: 

5 уникални места в Пирин 

Родопите – Планина с душа 

Рила – какво да видим в тази невероятна планина 

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

3 Коментари

  1. Банско си заслужава да се посети през всеки сезон от годината. Уникален град с прекрасни хора!

  2. Чист въздух, добри хора и много възможности за релакс и туризъм. Банско е любима дестинация.

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: