Лятото е онова време от годината, в което някак си „натискаме бутона restart”. Несъмнено летният сезон е най-подходящия момент за презареждане. Ето защо сме ви подбрали 5 топ места в България, където да забравите всички грижи и да създадете едно незабравимо лято…

1. Созопол

Едва ли има човек, който не харесва сините морски вълни, звука на чайките и уханието на плажно мляко. Созопол е морския курорт, който ще ви осигури тази комбинация и много повече. Разположен на 25km от втория по големина морски град – Бургас, Созопол е предпочитана дестинация всяко лято. Известен още с древното си име „Аполония”, градът дава възможност да се насладите на уникалната древногръцка архитектура в лицето на Крепостната стена, накацалите една по друга стари къщи и дори котвата в началото на стария град ако щете. Тези локации предразполагат за отлични фотосесии през деня и вълнуващи разходки по тъмно. В последните години Созопол се утвърди и като един от най-модерните курорти по Българското черноморие, където хората, избрали да се забавляват, отсядат. Това е така благодарение на плажове като Къмпинг градина и модерни барове, какъвто е Exe. Созопол има по нещичко за всеки, ето защо напливът от туристи през последните сезони тук е най-голям.

Созопол през лятото
Созопол през лятото

2. Св.св. Константин и Елена

Ако си падате по-малко по спокойни места, то този курорт, недалеч от морската столица Варна, е подходящият за вас! Св.св. Константин и Елена е селище, което съчетава растителност и вода в едно. Тук бихте могли да събирате тен по не толкова претъпканите плажове и едновременно с това да се радвате на птичките, прелитащи над вас, заради дърветата, които са непосредствено след плажната ивица. Тази зеленина осигурява и огромни сенки, което ще ви спести разходи по платени зони, а и ще ви даде необходимия полъх, с който да преборите жегата. Св.св. Константин и Елена разполага с център, който ще унищожи скуката със сигурност. Още една причина да изберете варненския морски курорт е и факта, че той е най-старият български черноморски курорт. Тук се крие не малко история.

Св.св Константин и Елена курорт
Св.св Константин и Елена курорт

Открий страхотни оферти за настаняване по българското черноморие тук: 

Booking.com

3. Несебър

Несебър е от онези морски курорти, които си остават класика. Несебър е толкова древен и нов едновременно. Мелницата на входа на стария град, каменните къщи, църкви и останки в него ще ви върнат в епохата на древните елини. Известен преди като „Месембрия”, Несебър е и града¸където е сниман един от най-култовите български филми, а именно „С деца на море”. Днес освен на богато културно наследство, бихте могли да се насладите и на съвременни атракции, ресторанти и нощни клубове. Все пак буквално до Несебър се намира известния български курорт „Слънчев бряг”, където думата скука е елиминирана отдавна. В Несебър се намира и най-големият аквапарк на Балканите, който задължително трябва да посетите, ако искате да достигнете връхна точка на адреналин!

Несебър - перлата на българското черноморие
Несебър – перлата на българското черноморие

4. Златни пясъци

Златни пясъци е едно от редките бижута по Северното черноморие, където нищо няма да ви липсва. Морският курорт е известен с широката възможност за забавление. Доста интересен факт е, че тук чужденците са много повече от българите. Твърде вероятно е да ви заговорят на английски, руски или някакъв друг чужд език първоначално, което си е абсолютен плюс за хората, които владеят чужди езици, обичат да създават международни приятелства или просто са готови да експериментират. В непосредствена близост до селището са нос „Калиакра, място, което е „веднъж”; „Исторически парк”, място, което развежда посетителите си през отделните епохи; Варненския делфинариум, дом на умни делфини, чиито умения и способности хората наблюдават; и много други. Не изпускайте възможността да се насладите на безкрайната синя гледка от златните пясъци на Златни!

Златни пясъци
Златни пясъци

5. Велинград

СПА столицата на Балканския полуостров е една от малкото дестинации, която се посещава целогодишно. Сезонът тук никога не свършва! Лятото е не по-малко подходящо време от годината, в което да се насладите на чистия и свеж въздух, единствената по рода си родопска растителност и лечебните извори. Недалеч от града има местности като Вазова поляна, Славееви скали, Елин връх, Гергевана, до които може да предприемете преход. За любителите на пълния релакс биха се се погрижили многото открити басейни, сред които и два мини аквапарка. Велинград никога не почива, но туристите тук да!

Центъра на Велинград през лятото
Центъра на Велинград през лятото

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: