В следствие на забързания начин на живот и натрупания през годината стрес, почивката сред природата набира все по-голяма популярност. Къмпингуването става все по-предпочитано поради възможността наистина да се откъснем от технологиите и да се порадваме на свобода, слънце, активности на открито и чист въздух. За целта е необходимо да се подготвим и да обзаведем правилно къмпинг палатката

Къмпинг палатка за цялото семейство

С развиването на технологиите вече пазара предлага палатки с всички необходими екстри като можем да се насладим на множество удобства и да постигнем комфорта на почивка в хотел с приключенски привкус. Къмпинг семейните палатки се отличават от туристическите именно по нивото на комфорт – те са големи, просторни, притежават отделно спално помещение, а понякога 2-3 отделни спални, предверия за разполагане на различно оборудване за съхранение на вещи и готвене. В една къмпинг палатка можете да стоите изправени и да се подслоните уютно дори, когато времето навън е лошо. Част от чара на къмпингуването е да обзаведете и да си създадете добра организация и настроение с аксесоари, улесняващи бита ви. Качествената къмпинг палатка разполага с:

  • Добра вентилационна система от отвори, които поддържат циркулацията на въздуха.
  • Затъмнено спално помещение за спокоен сън.
  • Комарници, които ви позволяват да се насладите на почивката си на отворени прозорци.
  • Достатъчно голямо пространство за разполагане на вещите ви.

Какво ни е необходимо за основно обзавеждане на къмпинг палатка?

Основните компоненти при обзавеждането на къмпинг палатка са надуваемо легло (постелка) или походно легло, спален чувал, спален комплект от чаршаф и възглавница и мебели – къмпинг маса, столове и шкафове за съхранение.

Надуваемо легло или самонадуваема постелка?

Ако предпочитате да спите на по-високо можете смело да заложите на надуваемо легло, тъй като височината достига 40+ см. За сметка на това комфортът на самонадуваемите постелки е ненадминат – те са плътни, направени са от изолационна пяна с камери за въздух, разположени така че можете да разчитате на топла и студена страна в зависимост от външната температура. Чувството е сякаш спите на матрак.

Спален чувал за къмпинг

Спалните чували за къмпинг се отличават от туристическите по по-просторната кройка, в повечето случаи с форма на правоъгълник, която не ограничава свободата на движенията, меките и плътни материи с приятен допир до кожата и включването на някои екстри като вградена възглавница и ципове по цялото продължение на чувала, които позволяват да използвате чувала като одеало в топлата част от годината.

Мебели за къмпинг

Мебелите за къмпинг са по-леки, компактни, сгъваеми и лесно се побират в багажника. Дизайнът им е съобразен с практична подредба в предверието на палатката ви. Вече можете да се оборудвате и с преносими кухни.

Аксесоари за уютна атмосфера по време на къмпинг

За да си създадете по-магична атмосфера докато сте на къмпинг заложете на аксесоарите – дискретно осветление от множество лампички, помощни масички, чайник, красив комплект за хранене и готвене. 

Всичко, което ви е необходимо за къмпинг почивка можете да откриете в магазин CampingRocks.

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: