През последните години стремежът към екосъобразен начин на живот става водещ в много страни по света. Все повече хора внимават за устойчивото разходване на ресурсите. Много модерни семейства се насочват към “зелени” проекти за кухни, които са оборудвани с мебели от дълготрайни материали и енергоспястяващи уреди. Съвременните хора мислят все повече за благосъстоянието на планетата и пестеливото използване на нейните богатства. Тази тенденция неминуемо се отразява и при изработването на актуалните проекти за кухни, които е важно не само да бъдат красиви, удобни, ергономични и функционални, но трябва да са също екологични, устойчиви и енергийно ефективни.

Използването на качествени материали е от първостепенно значение за всеки устойчив проект на кухня

Това на първо място е гаранция за безопасното приготвяне на храна, тъй като тя влиза в контакт с много от повърхностите в кухнята. Затова е важно покритията да са качествени и лесни за поддръжка, да не се повреждат лесно и да не отделят вредни микроелементи. За предпочитане при изграждането на “зелен” проект на кухня са естествените материали като дърво и неръждаема стомана. Неръждаемата стомана набира все по-голяма популярност, тъй като се почиства лесно, не абсорбира миризми и аромати, не се нуждае от защитни бои и е материал, който може да бъде рециклиран на 100%. Трябва да се внимава обаче тя да е от най-високо качество, когато се използва за проект на кухня.

Енергоспестяващите уреди са все по-търсени в модерните проекти за кухни

По-ниската консумация на ток и вода се отразява добре на бюджета, а и показва грижа за околната среда и устойчивото разходване на ресурсите. Във всеки проект на кухня подборът на електроуреди е решаващ за качественото и функционално обзавеждане. Чрез прецизното селектиране на енергоспестяващи котлони, аспиратор, хладилник, фурни и съдомиялна машина ще направите добро не само на себе си, но и на планетата. Най-ефективните уреди са от клас А+++. Добре е също да планирате работата с електроуредите във вашата кухня, за да не хабите напразно енергия и ресурс.

Осветлението също играе важна роля във вашия “зелен” проект на кухня

Доброто осветление е решаващо, както за удобното използване на кухнята, така и за да направи помещението по-просторно и приветливо. Добре е още при проектиране да се предвиди голям прозорец, който да допуска максимално количество естествена светлина. При изработването на вашия проект на кухня, планирайте достатъчно огледални и метални повърхности, които да отразяват и разсейват светлината. Разположете допълнително осветление покрай важните повърхности за готвене и съхранение на продукти и уреди, като разбира се не забравяйте да изберете енергоспестяващи източници. Поставете свещи в района за хранене, те ще придадат уют на вашия проект на кухня.

За да е един проект на кухня наистина специален, трябва да отразява индивидуалността и потребностите на собствениците, да е показателен за техните навици и ценности. Хора с мисъл за бъдещето със сигурност ще се поинтересуват от “зелените” проекти за кухни и предимствата им в дългосрочен план.

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: