През 1968 година на улица „Черковна” в гр. Радомир на мястото на старата гимназия се открива ново училище: Професионално училище по транспорт със специалност Автомонтьор и шофьор категория “ С “.

Новосъздаденото училище е със срок на обучение две години и дава квалификация на учениците-автомонтьори ІІІ-ІV разряд и шофьори ІІІ клас, които ще задоволяват нуждите от такива кадри в предприятията от системата на ДСО “Автотранспорт” в Пернишки окръг. Приема на учениците е определен със заповед на МНП и МТ, който да бъде само от Пернишки окръг с брой на учениците 105 в това число и 14 момичета. Към училището е обзаведено общежитие със 70 легла, което се помества на 2 етаж в същата сграда.

Със заповед на МТ за Директор на училището е назначена инж. Лиляна Тодорова Додева считано от 1.07.1968 г. На 25.09 1973 г. напуска заеманата длъжност Директор на училището. През учебната 1969/1070г. е утвърдено името на училището ни “Юрий Гагарин”.

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: