Религиозните места и храмове в България

Официалната религия в България е източноправославното християнство и има стотици, може би дори хиляди изключително красиви религиозни храмове. Ако сте очаровани от древни руини на религиозни храмове, ще заобичате България. Имаме много добре запазени храмове, идващи от древни времена и ако кажем, че са очарователни, това ще бъде малко. Места като тези ви връщат назад във времето и ви изумяват когато видите какво вярата на хората ги е накарала да изграждят. Архитектурата на много храмове също е доста поразителна.

Религиозни места в България - стара църква в Несебър
Религиозните места в България – стара църква в Несебър

В нашата малка страна имаме и по-нови религиозни места и храмове и те също са неверояно красиви. Най-яркият пример за това е катедралата Александър Невски. Тази масивна и изключително красива катедрала се намира в централната част на столицата на България – София и се смята, че е в топ 50 на най-големите катедрали в света. Това е базилика с кръстосан купол, като централният купол е позлатен и произведенията на изкуството вътре в църквата ще ви оставят без дъх.

И въпреки, че официалната религия е християнство, България се слави със своята етническа толерантност и мултикултура. Така че ще можете да видите и някои невероятни джамии и синагоги; с други думи, ако религиозните храмове ви очароват, по-добре вземете един месец почивка, за да можете да разгледате религиозните архитектурни съкровища в България.

Виж още: Скални образувания, пещери и мегалити в България 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: