Енергийни места в България има много. Това са места обвити в тайнства, места където усещаш прилив на енергия и нещо мистично и необяснимо. Някой от тях са широко известни и посещавани от туристи ежедневно. Други енергийни места остават скрити и се знаят от малцина. В тази статия ще се опитаме да съберем информация за тези центрове, за да могат повече хора да се възползват от позитивната мистична енергия, която те излъчват. Ако вие знаете подобно място, и смятате, че то трябва да присъства тук свържете се с нас и ни разкажете – ние ще допълним и обогатим тази статия.

№ 1

Белинташ

Уникалното тракийско светилище е обвито в тайнства и легенди. Тук се случват странни неща, много често са забелязвани неидентифицирани летящи обекти. Стипиш ли веднъж на това място, особенно по залез, няма как да не усетиш енергията, която те зарежда. Най-разпространените теории казват, че това е древен светилищен комплекс на Траките, нещо като древна обсерватория.

№ 2

Кръстова Гора

Смята се, че мястото е едно от трите най-свещенни места в Родопите, а дори и в света! Наистина тук се случват чудеса. Всяка година на Кръстовден хиляди вярващи и надяващи се на чудодейно изцеление хора, ходят на Кръстова гора и преспиват там, с техните молитви. Легендата шепти, че небесата се отварят в този ден и благославят хората, които са там. Има легенда, че част от божият кръст е заровена в кръстова гора – именно затова се нарича така. Хората казват, че на всяко камъче изровено в околностите има кръст – и наистина, ако се вгледатш сякаш легендата е истина

Booking.com
№ 3

Рилските езера

Никой не успорва, че красотата на Рила и езерата е неземна… Но освен красиво това място е пълно и с тайнства и мистична енергия. Ако посрещнеш изгрева и първите лъчи на лятното слънце там, ще разбереш какво имаме предвид. Не случайно мястото е избрано за свещенно от учителя Петър Дънов. До рибното езеро е и неговата чешма  – не пропускай да се отбиеш до нея и да се напиеш с вкусна планинска вода, заредена с енергията на това невероятно място.

Енергийни места в България - Рилските езера
Енергийни места в България – Рилските езера
№ 4

Черноморието

Дааа знаем, че това не е конкретно място но има толкова уникални плажове по нашето черноморие, и те са толкова зареждащи на изгрев слънце през лятото, че включваме цялото Черно море в нашата класация. Силно ви препоръчваме да посрещнете изгрева на Шкорпиловци, Синеморец, Арапя или друга перла от нашите все още незастроени курорти – там определено ще се заредите с положителна енергия и много сили. Можете и да разгледате нашата статия Море и планина в едно за да видите, кои са най-добрите девствени локации където можете да къмпингувате.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

№ 5

Гарванов камък в Родопите 

Гарванов камък е невероятна локация, изключително зареждаща и красива но трудно достъпна. Това е древно тракийско светилище, предполага се, че е било нещо като древен курорт за отдих и лечение. Гарванов камък се намира в пределите на резерват Каркария, който се намира близо до село Дорково. За да го посетите трябва да се обърнете към управата на ловно стопанство Каркария за да разберете какви са възможностите ви. На върха на светилището е изградена невероятна панорамна беседка, която е остъклена. В ясно време ще видите Родопите, Пирин и Рила – една изключителна панорама, която ще ви остави без думи…

 

Искаш ли да ни разкажеш за любимо твое място, където струи положителна мистична енергия? Свърже се с нас и ни разкажи – ние ще го включим в тази статия, като разбира се ще те посочим като автор на текста. 

Виж още: 

3 страховити места в България 

5 малко познати но уникално красиви места в Родопите 

Пловдив – какво да разгледаме в града под тепетата

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: