Пътеводители

Родопите ‑ 5 страхотни избрани места, които да посетите

Pinterest LinkedIn Tumblr

Родопите

са една от най‑красивите планини в България. Изпълнени с мистика, легенди и история, в тази планина се намират десетки природни и културно‑ исторически забележителности. Храната там е вкусна, а родопчаните са добри и гостоприемни хора. В следващите редове ние от @feel_bulgaria ви даваме 5 страхотни предложения за местенца, които определено заслужават вашето внимание и обезателно трябва да посетите. Ако ви допадат нашите предложения споделете този пътеводител с ваши приятели 🙂

№ 1

Белинташки скали

Белинташ представлява платовидно скално образувание с дължина 750 м, ширина от 30 до 50 м и височина приблизително 35 м. Изградена е от вулканогенно‑седиментни скали (вулкански туфи). Името на мястото означава бял камък. В резултат от специфичното изветряне на скалата са образувани живописни форми. Счита се, че върху нея е съществувало древно тракийско светилище на бог Сабазий – бога на тракийското племе беси.

Светилището Белинташ в Родопите
Светилището Белинташ в Родопите

Открий страхотни места за настаняване в Родопите тук: 

Booking.com

Виж още: 5 уникални тракийски светилища 

№ 2

Асеновата крепост

Асеновата крепост е най‑атрактивната и често посещавана туристическа забележителност около Асеновград. Естественият скален масив, на който се намира крепостта, е с площ дванадесет декара. Със своите почти отвесни, дори надвесени над реката склонове той е недостъпен от трите си страни.

Асеновата Крепост в Родопите
Асеновата Крепост в Родопите

Виж още: 5 уникални крепости, които трябва да видиш 

 

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клептуз апартаменти
у дома далеч от дома ...

Апарт собственост във Велинград

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

СПА Хотел РИЧ
град Велинград

Най-добрият бутиков СПА хотел за 2020 г.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Център Чакра
София

Холистичен център

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клиника Б-Дент
град София

Качествени услуги в денталната медицина

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

 

№ 3

Ландшафтно‑ Исторически Парк Градище

Местността е живописна, богата на природни и скални образувания, а едновременно с това в нея се намират и останки на тракийско селище. Изградена е и екопътеката. На входа на парка, покрай една от алеите ще видите експозиция на скалите, които се срещат в местността. Всяко парче камък има описателна табела.
Парк Градище
Парк Градище
№ 4

Чудните Мостове

Някога преди стотици хиляди години Чудните мостове са представлявали пещера, образувала се под въздействието на водите на река Еркюприя. Карстовите скали се срутвали в резултат на механичното действие на водата и така се образували великолепните скални образувания, които в наше време привличат много туристи. Намират се на надморска височина от 1450 м.

Чудните мостове
Чудните мостове

Последно добавено в нашия каталог:

№ 5

Загражденска Екопътека

Загражденските водопади са известна туристическа природна забележителност, която се състои от няколко неземно красиви водопада. Козарника, както и Чистилището, представляват най‑голям интерес за туристите, тъй като са съответно най‑големи и зрелищни от всички в района. Разположени са в живописна местност, където сред светли на цвят скали и гъсти гори ледената вода търси своя път към равнините на север от родопите. Водопадите са сгушени сред девствени гори, където широколистни и иглолистни видове съжителстват хармонично и необезпокоявани от човека.

Вижте още:

5 страхотни локации в Рила 

5 малко познати забележителности в Родопите

Село Дорково – непознатото бижу на Родопите 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: 

Оферти за настаняване в Родопите

Разгледай страхотни места за настаняване в Родопите и резервирай сигурно и удобно тук...