Несебър е малък град, разположен в Бургаски окръг и често го наричат ​​„Перлата на Черно море“. Градът е създаден в древността и има много останки, които будят възхищение, което прави града доста привлекателна дестинация за туристи от цял ​​свят. Градът е много богат на музеи и църкви, което е и другата причина туристите да изберат Несебър като дестинация,  която си заслужава да се посети. В града обаче има много повече, освен исторически паметници и музеи. Освен това малкият курорт може да предложи десетки невероятни места, където да се насладите на традиционната българска кухня, на морската храна и страхотните забавления. 

Несебър по залаз - снимка от дрон
Несебър по залаз – снимка от дрон

Екипът на @feel_bulgaria направи списък с 5 невероятни места, които непременно трябва да видите, ако посетите този малък български курорт, така че да можете истински да се насладите на смесицата от историческо и модерно.

№ 1

Старата мелница

Дървената вятърна мелница на Несебър е едно от най-емблематичните места в целия град и също е символ на Несебър. Мелницата е построена, когато България е била под османско владичество и е съхранена идеално от тогава до днешни дни. Интересната дървена конструкция има 3 етажа. Вторият етаж е бил жилищна площ, а третият, а последният етаж е бил използван като работно място. Това е едно от любимите места както за местните жители, така и за туристите, за да прекарат следобеда и да наблюдават залеза, тъй като гледката към морето е неописуема, а старата дървена вятърна мелница просто допълва спиращата дъха гледка.

Старата мелница в Несебър
Старата мелница в Несебър

Открий най-добрите места за настаняване на нашата интерактивна карта:

Booking.com

№ 2

Старият град

Старият град на Несебър е част от малкия град, който е свързан с основната част с провлак (тясно парче земя, свързващ две по-големи области) и това е основната причина за интереса на туристите към града. Старият град Несебър е част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, а също и част от 100-те туристически обекта в България. Докато влизате в стария град, ще можете да видите повече от 23 църкви – някои от които идват от древни времена, но са много запазени. Също така ще можете да погледнете как са живели българите през периода на възраждането, тъй като някои улици са точно както преди няколкостотин години.

Старият град на Несебър
Старият град на Несебър

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клептуз апартаменти
у дома далеч от дома ...

Апарт собственост във Велинград

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

СПА Хотел РИЧ
град Велинград

Най-добрият бутиков СПА хотел за 2020 г.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Център Чакра
София

Холистичен център

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клиника Б-Дент
град София

Качествени услуги в денталната медицина

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

№ 3

Църквата „Христос Пантократор“

Този очарователен религиозен храм е построен между 13 и 14 век и е близо до входа на стария град. Църковният екстериор е най-интересния за туристите. Другата причина тази църква да е известна е, че в момента в нея се помещава художествена галерия, която показва произведения на известни български художници. 

Църквата Христос Пантократор
Църквата Христос Пантократор

№ 4

Църквата “Света София”

Църквата „Света София“ (известна още като Старата епископия) също се намира в старата част на града и за да бъдем точни е точно в центъра на античния град. Базиликата е построена между 5 и 6 век и е била използвана като катедрала за епископската епархия, чийто център е бил град Несебър.

Старата базилика в Несебър
Старата базилика в Несебър

№ 5

Възрожденските къщи

В стария град Несебър всички къщи са абсолютно същите, каквито са били през периода на възраждането в България. Тези къщи никога не са били ремонтирани, тъй като хората се опитват да запазят ренесансовия стил на селището. Тези къщи предлагат изключителна панорамна гледка към Черно море и околните заливи. 

Старите къщи в Несебър
Старите къщи в Несебър
Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: