Разходка с лодка в България – местата за такъв тип приключение по нашите земи са много. Благодарение на нашата разнообразна природа и богатство на множество язовири и красиви реки, разходката с лодка е предпочитана атракция от много туристи. В тази статия ние от @Почувствай България сме събрали няколко страхотни дестинации където можете да се насладите на красивите гледки на родината докато плавате. Ето ги и тях:

№ 1

Пътешествие до остров “Света Анастасия”

Стига се до там с корабче, което тръгва регулярно от пристанището на Бургас всеки ден през летния сезон. Островът е отворен за посещения от 10 до 20 часа (в 10 е първото отплаване). На острова се намират манастир и фар, съществуват множество легенди за острова, които го свързват с пиратски набези и дори се твърди, че е възможно мощите на светци да са заровени там някъде. Острова е много красив и определено си заслужава да се види, когато сте в района на Бургас.

Остров Света Анастасия
Остров Света Анастасия
№ 2

Разходка с лодка до остров “Голака” на язовир Батак

Острова се намира на около 300-400 метра от брега на язовира и разстоянието може да бъде изминато както с ваша собствена лодка, така и с организиран тур или наета такава от арендаторите наблизо. Острова е безлюден и ще се почувствате като Робинзон Крузо стъпвайки на него. Част от дърветата са целите бели в следствие на това, че са покрити с екскрементите на гларузи и чайки, които гнездят на острова. Можете дори да останете да преспите на палатка – едно приключение за по-запалените авантюристи!

остров Голака, язовир Батак
остров Голака, язовир Батак

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клептуз апартаменти
у дома далеч от дома ...

Апарт собственост във Велинград

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

СПА Хотел РИЧ
град Велинград

Най-добрият бутиков СПА хотел за 2020 г.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Център Чакра
София

Холистичен център

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клиника Б-Дент
град София

Качествени услуги в денталната медицина

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

№ 3

Разходка по Дунав

Дунав е най-голямата река, която пресича България и очарова с красота и мащаб. Ако имате път към Русе може да се качите на пътническия кораб „Русчук”, който предлага разходка по реката, като началната точка е плаващ ресторант „Понтона”. Отлично оборудваният кораб предлага един чудесен круиз, изпълнен с много емоции.

Разходка по Дунав от град Русе
Разходка по Дунав от град Русе

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Booking.com

№ 4

С лодка или каяк на язовир голям Беглик

Язовир Голям Беглик е едно истинско родопско бижу. Изпълнен с множество ръкави и малки острови, той е изключително подходящ за пътешествия с лодка или кану. Препоръчваме ви да се настаните около местност “Чатъма” където можете да наемете плавателен съд, ако не разполагате със собствен такъв. Ако не се наемате да плавате сами, можете да се качите на организирана разходка с други хора.

№ 5

Разходка с лодка по Велека /пътеводител от mariq.t

? Намира се до Синеморец, на 80 км. от Бургас. ? За да стигнете до устието може да оставите колата в началото на град Синеморец и да ходите пеша. По-интересният вариант е да се качите на лодка до него. В гугъл има локация наречена “Разходка с лодка по р. Велека” – от там се тръгва. Пътят е проходим с всякаква кола.?️ 15 лв. е цената за час и половина разходка с лодката. Ние на място отидохме да си запазим място и се върнахме след час за самата разходка, защото не намерихме контакт в интернет. Вземете си вода и шапка задължително.❗ Разходете се след 15-ти май, тъй като от тогава до към септември цъфти лилията, която се забелязва само в тази река.

ВИЖ ОЩЕ:

4 уникални пътешествия с влак в България 

5 села, които даваме за пример 

5 зимни локации за интересна разходка в България 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: