Риболовът в България е популярна дейност сред любителите на заниманията сред природата, предлагащи релаксация, предизвикателства и възможност да се свържете с първичното… В България има много язовири, които предоставят идеални условия за риболов, от големи и добре известни до малки и по-малко известни места. Тези уникални локации са дом на разнообразни видове риба, което ги прави привлекателни дестинации както за местни, така и за чуждестранни риболовци. В тази статия ще разгледаме десет от най-добрите язовира за риболов в страната…

Язовир Искър

Разположен само на 25 километра от София, язовир Искър е един от най-големите и популярни язовири в България. Той обхваща площ от около 30 квадратни километра и достига дълбочина от 200 метра. Язовирът е известен със своя богат улов, включително шаран, пъстърва, костур, сом и бяла риба. Поради близостта си до столицата, той често е пренаселен през уикендите, но ранното пристигане може да увеличи шансовете ви за успешен риболов.

Язовир Искър
Язовир Искър
Booking.com

Язовир Батак

Язовир Батак, разположен в Родопите, е друг голям язовир, който предлага отлични възможности за риболов. Сгушен сред красивата природа на региона, той привлича не само рибари, но и туристи, търсещи почивка. Основните видове риба в язовира включват шаран, костур, червеноперка и щука.Язовира е разположен в уникален регион предлагащ множество възможности за туризъм в региона. За повече информация посетете следни линкове:

Велинград – 5 уникални места, които да разгледаме в региона 

Село Дорково – назад до епохата на плиоцена 

Община Ракитово – новият бисер на културно-историческият туризъм в Западни Родопи

ИНТЕРЕСНО: Препоръчваме ви да посетите Batak Dam Carpetition – уникално състезание, което цели да популяризира туризма, рибарството и опазването на уникалната природа на язовир Батак! 

 

Язовир Доспат

Язовир Доспат, е един от най-високо разположените язовири в България, с надморска височина от 1200 метра. Това го прави чудесно място за бягство от летните жеги. Язовирът изобилства от различни видове риба, включително пъстърва, костур, кефал и шаран. Районът около язовира предлага живописни гледки и възможности за къмпинг, което го прави идеално място за семеен излет в най-големите горещини на лятото…

Прословутата романтична гледка към язовир Доспат - идеална за почивка в Родопите
Прословутата романтична гледка към язовир Доспат – идеална за почивка в Родопите

Открий страхотни места и препоръчани бизнеси в нашия бизнес каталог…

Язовир Въча

Разположен в Западните Родопи, язовир Въча е известен със своите чисти води и спиращи дъха пейзажи. Този изкуствен водоем е дом на различни видове риба, включително пъстърва, кефал, костур и шаран. Един от най-вълнуващите аспекти на риболова на Въча е възможността да уловите една от многото му трофейни пъстърви. Запазена марка на язовира са уникалните понтонни вили изграждащи уникални пейзажи, изключително подходящи за снимки на запалените инфлуенсъри и инстаграм маняци…

Язовир Въча - един от най-живописните язовири в България
Язовир Въча – един от най-живописните язовири в България

Язовир Жребчево

Язовир Жребчево, четвъртият по големина язовир в България, се намира в югоизточната част на страната. Той покрива площ от приблизително 29 квадратни километра и предлага разнообразен улов, включително шаран, сом, каракуда, платика и клен. Районът около язовира е богат на история и предлага красиви гледки към околните планини.

Язовир Жребчево
Язовир Жребчево

Язовир Копринка

Язовир Копринка, разположен близо до град Казанлък, е популярно място за риболов на пъстърва, шаран и сом.Неговите спокойни брегове предлагат спокойна зона за риболов с лодки, което го прави идеален за начинаещи рибари или тези, които предпочитат спокойните  води. Освен това язовирът е заобиколен от богата растителност, която допринася за неговата живописна красота в полите на Стара Планина!

Язовир Копринка
Язовир Копринка

Язовир Кърджали

Язовир Кърджали е известен със своето богато разнообразие от риба, което го прави популярна дестинация за любителите на риболова. С площ от около 16 квадратни километра и максимален капацитет от приблизително 539 милиона кубични метра вода, язовирът осигурява подходящи условия за различни видове риба, включително шаран, сом, бяла риба, костур и пъстърва.

Язовири Кърджали и Студен кладенец
Язовири Кърджали и Студен кладенец

Язовир Йовковци

Разположен в Еленския балкан, язовир Йовковци е известен със своята кристално чиста вода и буйните гори, които го заобикалят. Като цяло язовир Йовковци е важна част от водната инфраструктура на региона и популярна дестинация за тези, които обичат да прекарват време сред природата.

Booking.com

Язовир Сопот

Язовир Сопот, разположен в близост до едноименния град, е малък, но живописен язовир, който предлага отлични условия за риболов. Основните видове риба включват шаран, сом, костур и клен. Интересното е, че язовир Сопот е известен със своите уникални геоложки характеристики, по-специално наличието на древни скали, наречени “Сопотски камък”. Тези скали са били използвани в строителството на стената на язовира и могат да бъдат намерени разпръснати из района. Те представляват интерес за геолозите и посетителите, които се наслаждават на разходките сред природата.

Залез над язовир Сопот
Залез над язовир Сопот

Язовир Пясъчник

Язовир Пясъчник, разположен в подножието на Средна гора, е известен със своето разнообразие от видове риба. Една от основните причини, поради които язовир Пясъчник е предпочитана риболовна дестинация, е неговото изобилие от риба. Водите на язовира са обитавани от различни видове, включително шаран, бял амур, каракуда, костур, слънчева риба и уклей. Размерът и дълбочината на язовира създават разнообразни местообитания, които поддържат тези различни видове риба. Освен това язовирът е добре зарибен, което гарантира добра рибна популация през цялата година!

Язовир Пясъчник
Язовир Пясъчник

Тези десет язовира представляват само малка част от многобройните места за риболов, достъпни в България. Независимо дали сте опитен рибар или просто начинаещ, който иска да опита късмета си, тези водни обекти предлагат вълнуващи възможности за улов и незабравими приключения сред природата. Така че опаковайте въдиците си и започнете да планирате следващото си риболовно пътуване днес!

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: