Пътеводители

Най-красивите язовири в България

Pinterest LinkedIn Tumblr

Най-красивите язовири в България – в тази статия ще ви представим 5 от тях, които с изключителната си красота и живописна природа са се превърнали в притегателно място за риболовци, планинари и хора обичащи къмпингуването и разходките около язовирите.

№ 1

Язовир Голям Беглик

Голям Беглик е язовир в Западните Родопи, част от землището на град Батак. В близост до него се намира и резерватът Беглика. Ако сте любители на карането на колела или каяци, то това е перфектното място за вас. През лятото на територията на Голям Беглик се провежда „Беглика Фест”. В случай, че искате да се забавлявате в компанията на много хора, фестивалните дни през месец август са повече от подходящи за тази цел. Но ако търсите спокойствие и тишина, то посетете язовира по някое друго време от годината. Язовир Голям Беглик приветства посетителите си по всяко време от годината, защото обстановката, която създават иглолистната растителност, огледално чистите води и широките поляни около тях, дава гаранция за едно невероятно преживяване!

 

№ 2

Язовир Въча

Недалеч от град Девин е разположен един от най-красивите язовири в България. Гъстата растителност предлага няколко екопътеки, които са отлични за планински преходи. Разходката по вода също не е изключена, имайки предвид множеството лодки, които са изцяло на разположение за посетители. Районът е подходящ за нощувки в околността. Около Въча има няколко къщи за гости, а ако залагате на нестандартното¸то може да отседнете в една вила в самия язовир, до която се стига чрез лодки! Родопа планина отново е боравела с магическа пръчка, създавайки това място.

язовир Въча
язовир Въча

Открий страхотни места за настаняване в Родопите тук: 

Booking.com

№ 3

Язовир Белмекен

Язовир Белмекен е част от творенията на планината Рила. Язовирът е най-високият с насипна язовирна стена на Балканския полуостров. Белмекен е очарователен от всяка своя страна! Името му всъщност идва от върха над него- вр. Белмекен, който е сравнително лесен за изкачване и открива уникална гледка над целия язовир. Неслучайно районът е център за спортна подготовка на хиляди родни и чуждестранни спортисти. Хората избират да тренират тук, защото високата надморска височина от почти 2 000 м, хладнината от всеки край и разбира се неповторимата панорама, създават отлични условия за спорт.

язовир Белмекен
язовир Белмекен

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клептуз апартаменти
у дома далеч от дома ...

Апарт собственост във Велинград

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

СПА Хотел РИЧ
град Велинград

Най-добрият бутиков СПА хотел за 2020 г.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Център Чакра
София

Холистичен център

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клиника Б-Дент
град София

Качествени услуги в денталната медицина

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

№ 4

Язовир Жребчево

Сред най-красивите български язовири е и Жребчево, който е дело на р. Тунджа, област Стара Загора. Историята на това място разказва, че е кръстено на потопеното в него през 1965г. село Жребчево. Язовирът освен, че ще ви позволи да видите ясно образа си в кристално чистите води и да ловите риба, ще ви впечатли и с единствената по рода си потопена църква, носеща името „Св. Иван Рилски”. На това място цари безвремие, а история и природа се преплитат в едно.

Колаж от снимки на язовир Жребчево
Колаж от снимки на язовир Жребчево

№ 5

Язовир Огоста

Разположен в северозападна България, язовир Огоста събира водите на реките Огоста, Бързия и Златица. Широко разпространена градска легенда е, че дълбините на язовира са дом на огромни риби-мутанти. Необятната вода, каменистата повърхност около нея и благоприятните климатични условия обясняват интереса към язовир Огоста. Ако имате възможност пренощувайте тук, защото залезите и изгревите, които се издигат над язовира са феерия на цветовете! Преплитащите се цветове, разнообразната растителност и чистата вода създават атмосферното усещане на уют, свобода, магия!

язовир Огоста
язовир Огоста

ВИЖ ОЩЕ:

5 от най-красивите български езера 

5 Тракийски светилища, които трябва да видиш 

Водните богатства около Велинград 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: