Всички обичаме гледки, където заставаш и просто не искаш да си тръгнеш. Места пълни с много красота и зареждаща енергия. В тази статия събираме 5 от най-любимите ни панорамни гледки в България, така че, ако не сте посетили някое от тези места, палете колата и отидете да се полюбувате на невероятната гледка… Ето ги и тях: 

№ 1

Пейката над язовир Доспат 

Едно изключително местенце, до което се стига с автомобил. Намира се на около 5-6 километра от град Доспат по посока за Сърница или язовирите Голям Беглик и Широка Поляна. Гледката към язовира е поразителна, и ви препоръчваме да посетите това местенце по залез или изгрев слънце – тогава няма да е пренаселено и ще можете да се полюбувате на изгледа на спокойствие. 

Открий страхотни оферти за настаняване в региона тук: 

Booking.com
№ 2

Меандрите на река Арда 

Съмняваме се да не сте виждали “Завоят” поне веднъж из интернет. Той определено е смятан за най-красив и най-сниман от многото меандри на Арда. Особенно посещавана локация за фотографите снимащи с дрон – от високо, това място е още по-магично. Лесно ще го откриете – намира се до село Стар Читак, всеки местен ще ви упъти.

панорамни гледки в България - меандрите на река Арда
панорамни гледки в България – меандрите на река Арда
№ 3

Бекови скали 

Една панорамна площадка, която стана изключително популярна през последните години, основно благодарение на Инстаграм. От панорамната площадка се разкрива невороятната красота на Родопите и язовир Въча, а особенно красиво е през Есента. Самото ходене до площадката е приятно и отнема около 1 час с почивките. Тръгва се от края на село Равногор. 

№ 4

Кончето в Пирин 

Най-трудно достъпното и екстремно предложение в нашия списък. От сега ви казваме – ако имате прекалено голям страх от височини, не се захващайте с този преход. Освен това, ходенето до кончето си е доста – можете да поемете нагоре от хижа Вихрен към кончето, или от хижа Иван Вазов над Разлог. И двата прехода изискват време и добра физическа подготовка. Но от Кончето се разкрива наистина невероятна гледка към Пирин, и това е едно наистина забележително място. 

№ 5

Рилските езера 

Каквото и да кажем за това изключително място заредено с енергия ще бъде клише. Ако не сте ходили на езерата – обезателно ги посетете при първа възможност. Ако сте ходили – отидете пак при първа възможност за да опитате пак онова изключително чувство за връзка с природата и изпълващата благодатна енергия, която ви изпълва там. Преходът до езерата пак не е малък, но определено си заслужава. Лятото е най-подходящия сезон за посещение, но пък казват, че зимата е най-изпълващо и красиво… Когато и да ги посетите, Рилските езера ще ви оставят без думи. 

Енергийни места в България - Рилските езера
Енергийни места в България – Рилските езера

 

Смятате ли, че сме пропуснали нещо важно? Споделете в коментар, какво според вас трябва да добавим в тази статия – помогнете ни да обогатим информацията за невероятните панорамни места в България. 

Виж още:

5 красиви места, които да видиш в Рила

Най-известните природни забележителности в България 

Родопите – 5 малко познати но невероятно красиви дестинации, които да посетиш

 

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: