Есента в България е мека и приятна. Тя е любим сезон на много пътешественици, поради голямото разнообразие от цветове и багри, преливащи от всякъде. Ако и вие сте почитатели на този сезон, вижте нашите 5 избрани предложения за разходка в България през есента. Ето ги и тях:

№ 1

Вазовата екопътека и водопад Скакля

Красотата на това място е ослепителна. Препоръчваме ви да пътувате от София с влак до гара Бов – така ще се насладите и на невероятното Искърско дефиле през есента. Стигайки до гара Бов, се отправете към началото на екопътеката – има достатъчно указателни табели, а и местните са много отзивчиви и ще ви упътях. Екопътеката започва с невероятно красив поток, който е осеян с малки каскади и водопадчета. Продължавайки по него стигате до водопада – гледката е поразителна!

Booking.com
№ 2

Банско и Пирин

Когато някой каже Банско, веднага в мислите ни изникват снежни писти, претъпкани хотели и улички и като цяло зимната обстановка… Но Банско е изключително красиво и спокойно през есента, и определено си заслужава да го видите през този сезон от годината. Планината е прохладна и приятна, есенните преходи в Пирин са страхотни. През есента в Банско се провеждат и редица културни мероприятия като Балкан фест например, и определено ще има какво да правите в красивото градче по това време на годината.

№ 3

Село Ковачевица и района около него

Есента в България е най-живописна в Родопите! А Ковачевица и Лещен направо ще ви пренесет в една друга епоха на романтика и безгрижие. Със старите си каменни къщи и калдаръмени улички, там безвремието ви обзема и забравяте за мобилните телефони и ежедневните проблеми и стрес. Една невероятна есенна дестинация за разходка.

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клептуз апартаменти
у дома далеч от дома ...

Апарт собственост във Велинград

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

СПА Хотел РИЧ
град Велинград

Най-добрият бутиков СПА хотел за 2020 г.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Център Чакра
София

Холистичен център

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клиника Б-Дент
град София

Качествени услуги в денталната медицина

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

ВИЖ ОЩЕ: 5 уникални Български села 

№ 4

Водопад “Самодивско пръскало” до Девин

Този водопад е един от най-високите в Родопите – 50 метра. А името му идва от легендата за самодивите, които живеели край крепостта Калето и излизали вечер да танцуват. Това е само началото на безумно живописната екопътека в Девин. Името и е дълго, но това е защото има повече неща за гледане: Струилица-Калето-Лъката. Ако решите да се разходите само до водопада ходенето от изходния пунк където можете да оставите вашия автомобил е само 13 минути (950 метра) пеша.

№ 5

СПА столицата на Балканите – Велинград

В западната част на Родопите, сгушен в Чепинската котловина се намира живописният град Велинград, известен с многото си минерални извори. Велинград се превърна в СПА столицата на Балканите благодарение на множеството първокласни хотели, които използват лечебните свойства на минералната вода за своите басейни, така че всеки гост на града има възможност да се наслади на това лечебно удоволствие. Особенно красиво е в региона през есента. Това е региона с най-много слънчеви дни в годината, а есента е мека и приятна. В комбинация със СПА усугите, посещението на Велинград през този сезон е изключително разтоварващо и зареждащо с живителни сили.

Есента в България - град Велинград
Есента в България – град Велинград

Виж още:

Какво да разгледаме в СПА столицата на Балканите – град Велинград 

5 уникални водопади, които не бива да пропусках да видиш 

Стара Планина – 5 забележителности, които не бива да пропускаш 

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: