Дори и най-добрият фотограф не успява да улови някои кадри от статична точка. Ето затова на помощ се появява дронът. С дрон може да преоткриете дори и най-познатите кътчета, защото буквално ще видите България от нов ъгъл. Разберете кои са топ 5 на местата, идеални за дрон фотография в България…

1. Велико Търново

Старата столица е уникално красива във всяка една точка. Чрез дрон ще успеете да заснемете красивата природа наред с уникалната история, която се съхранява в Търново. Вашата въздушна разходка може да е с начална дестинация крепостта „Царевец” и да завърши с паметника на свободата – „Шипка”. Като междинни дестинации биха могли да бъдат стария град, шипченския манастир и храма в град Шипка. Всичко по пътя от Търново до връх Шипка си заслужава да се види отвисоко!

Велико Търново снимано с дрон
Велико Търново снимано с дрон

Ако имате нужда от качествено видео и фото заснемане с дрон на достъпни цени, ние препоръчваме услугите на професионалистите от СИМЕДИА ПРО ЕООД – повече за тяхната работа можете да научите като кликнете тук 

2. Българското черноморие

Едно от най-големите ни природни богатства – морето, е винаги на мода! Всеки от нас го посещава поне веднъж годишно, така че ще имате перфектната възможност да съчетаете полезното с приятното, заснемайки кадри със своя дрон. Каквото и местоположение да изберете, няма да сгрешите, но ние горещо ви препоръчваме да се извисите над Несебър и Созопол. Старите им градове са повече от романтични. Съчетайте кадри от вечерта, когато всичко свети и калдъръмените улици са изпълнени с хора и кадри от деня, когато горещите лъчи прежурят безкрайното синьо море.

 

3. Емблемите на София

В едно видео може да съчетаете моменти от най-емблематичните места в столицата. Започнете с храм-паметника „Свети Александър Невски”, който колкото и пъти да е снимат с дрон, си остава класика. Храм-паметникът, сниман отвисоко, кара София да изглежда като вълшебно и приказно място. Фотографите ентусиасти сами го наричат „Александър Дронски”. Следващото място, което не бива да пропускате е НДК. Кадрите от националния дворец на културата, заедно с красивите фонтани отпред и хилядите хора, които минават, са повече от подходящи за вашия клип с дрон. И на последно място, но не по важност – Народния театър „Иван Вазов”, който е прекрасен във всяка част от денонощието.

София от птичи поглед
София от птичи поглед

Имайте в предвид, че летенето с дрон попада под различни регулации и е необходимо да притежавате свидетелство за управление на дрон. Можете да се запознаете с актуалните правила за летене с дрон в България тук /кликни тук/ 

4. Перперикон

Толкова голямо по обем, а и по красота място, предразполага за снимане с дрон. Останките от крепостта заслужават да се видят цялостно, което с просто око при посещение е невъзможно. Впечатляващата природа прави обстановката още по-вдъхновяваща. Майсторството на природата на това място е внушително. Дронът дава невероятна перспектива над тази красота. Подобни кадри на 100% ще предадат магията и онова особено чувство на Перперикон, за което само легендите разказват!

Снимки с дрон на Перперикон
Снимки с дрон на Перперикон

5. Банско

Зимата в световноизвестния курорт е като в приказка и това заслужава да бъде заснето. Пресъздайте вълшебството на зимната приказка в ски и сноуборд столицата с помощта на дрон. Покритите със снежна пелена писти, главната улица, която досущ наподобява на тези от класическите коледни филми и хилядите чужденци и българи ще ви помогнат да заснемете най-доброто видео, правено някога. Потопете се в феерия на емоциите и цветовете през зимния сезон в Банско!

Снимки с дрон над Банско
Снимки с дрон над Банско

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: