Във вълнуващия регион на източнa България се крие една от най-привлекателните дестинации на Балканите – градът Варна. Известен с богатото си културно и историческо наследство, красивите плажове и живописните пейзажи, Варна привлича хиляди посетители всяка година. В тази статия ще ви запознаем с петте най-забележителни места около Варна, които не трябва да пропуснете при посещението си в този част от България.

Открий страхотни места за настаняване във Варна и резервирай лесно и удобно тук: 
Booking.com
  • Резиденция Евксиноград: Намираща се в непосредствена близост до Варна, Резиденция Евксиноград е едно от най-известните места за посещение. Това е бившата лятна резиденция на княз Александър Батенбер  и предлага великолепни градини, покрай които можете да се разходите.Тук ще откриете над 310 различни вида цветя, слънчев часовник и други. Изключителният архитектурен стил и атмосферата на мястото ще ви оставят без дъх. 
Резиденция Евксиноград във Варна
  • Делфинариум Варна: Делфинариумът във Варна е един от най-популярните атракции в региона, особено за семейни посещения. Тук можете да се насладите на невероятни шоута с делфини и да научите повече за тези удивителни създания. Ще бъдете завладени от изящните движения и акробатични изпълнения на делфините.Билета за възрастен е на цена от 30,00 лв.
Делфинариума във Варна
Делфинариума във Варна
  • Аладжа манастир “Света Тройца”: На около 20 километра от Варна се намира Аладжа манастир” Света Тройца”. Този средновековен манастир предлага невероятно изживяване в природна среда. Разходете се из красивите гори и скалисти пътеки, за да откриете запазените скални църкви и манастирския комплекс. Тук ще се насладите на спокойствието и духовната атмосфера на това място. Може да комбинирате посещението с с пещери “ Катакомбите” .
Аладжа манастир край Варна
Аладжа манастир край Варна

Открий страхотни места и препоръчани бизнеси в нашия каталог…

 

  • Крепост Овеч: На около 50 километра от Варна се намира крепост Овеч. Тази средновековна крепост предлага впечатляваща гледка към околностите и е идеално място за любителите на историята. Разходете се из мощните стени, изследвайте кулите и насладете се на атмосферата на миналото, което се оживява в това историческо място. Достигането до крепостта е през красива екопътека. 
Крепостта Овеч до Провадия
Крепостта Овеч до Провадия
  • Дуранкулашкото езеро: На около 100 километра северно от Варна се намира Дуранкулак – най- северната точка на нашето черноморие. Там ще откриете прекрасен плаж и Дуранкулашкото езеро. В района има голямо биоразнообразие. Откриват се красиви гледки от различни места по пътя и брега на езерото.
Дуранкулак
Дуранкулак

Това са само някои от забележителностите около Варна, които си заслужава да се посетят. Градът и неговото околие се отличават със своята красота, богатство на културни и природни атракции. Независимо дали сте любител на историята, природата иили плажните забавления, Варна и околните й места ще ви предложат незабравими преживявания и страхотни моменти.

ВИЖ ОЩЕ:

Бургас – какво да видим в красивия черноморски град 

Морето среща планината – 5 страхотни места за почивка на Българското черноморие

Къде да къмпингувате с удоволствие през лято 2023

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: