Вглъбени в претъпканото ни ежедневие и забързания начин на живот, ние хората сякаш забравяме да си дадем почивка. В даден момент всеки от нас има нужда да натисне бутона „рестарт” и да си почине. А морската ни столица Варна е идеалната дестинация за тази цел.

Варна - морската столица на България
Варна – морската столица на България

Лятото е на прага си, а какво лято е, ако не отидеш на море? Причина номер едно да изберете град Варна са сините морски вълни. На територията на Варна се намират едни от най-красивите плажове по българското Черноморие. Златистият пясък, леките ветрове и кристално чистото море, в комбинация с растителността и зеленината, гарантират една наистина релаксираща почивка. Природата на варненци е една по рода си и не са много местата по света, които могат да се похвалят с гора до морето.

Открий страхотни места за настаняване във Варна на нашата интерактивна карта…
Booking.com

Плаж „Рапони”, плаж „Траката”, централен плаж Варна или който и плаж да изберете на варненска територия, няма да сбъркате. Защото всеки един съчетава удобство, забавление и красота. Плажовете по варненската ивица предлагат разнообразни заведения, места за практикуване на спорт и разбира се много водни атракции. Морската столица по абсолютен начин елиминира скуката през деня. Но в случай, че ви омръзне да стоите на слънце, веднага може да се разходите под сенките на големите иглолистни и широколистни дървета, защото те буквално са на няколко метра от шезлонга и чадъра ви.

Къде да хапнеш наблизо? – Ние горещо препоръчваме Ресторант с градина • Вила Маре

Богатото архитектурно наследство

на стара Варна е не по-малко вълнуващо. Разходките из стария град ще ви пренесат в епохата на Древна Гърция. Магията на елините ще ви завладее още щом видите старите къщи, накацали като птици по тесните улици на Варна. Останките от гръцко и римско време ще се запечатат в съзнанието ви, веднага след като ги видите. Старият град на Варна е едно спиращо дъха място, което грабва всеки без изключение- от любители на архитектурата и запалени фотографи, до най-обикновени туристи. Градът има белег от всяка една епоха, от периода на Старокаменната до днес.

Препоръчани места в района на Варна: 

В сърцето на Варна

се намира и огромната морска градина, която е сред символите на града. Това произведение на парковото изкуство задължително трябва да се разгледа при посещение. А емблематичният Варненски Делфинариум си остава фаворит за малки и големи. Наблюдаването на водната игра на делфините, е едно невероятно преживяване.

Варна - морската градина
Варна – морската градина

Варна е съчетание на модерното и старинното. Природните й дадености вървят ръка за ръка с величествената й история, като едновременно с тях са осигурени и всички удобства на 21 век. Неслучайно всяка година хиляди родни и чуждестранни туристи избират да прекарат ваканцията тук. Това специално място, което включва в себе си толкова различия, е идеалното за презареждане на батериите!

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: