Море и планина в едно…

С наближаване на летния сезон започва дилемата морето или планината да изберем. Почивката в планината ни се отразява тонизиращо и освежаващо, а почивката на морето ни дава възможност да се насладим на топлата морска вода и лазурните брегове. В тази статия ние от @feel_bulgaria ще ви предложим 5 места по българското Черноморие, където можете да се насладите на морето и планината в едно.

№ 1
Силистар 

Намира се между селата Синеморец и Резово. Попада на територията на природен парк “Странджа”. Силистар е защитена местност с къмпинг. Плажът е с дължина около 1 км и ширина около 50 м. и е покрит е със златист пясък. Водата е тиха, топла и чиста. А зад плажната ивица се открива гледката на дивата гора. Където можете да се насладите на спокойствието с песните на различни птици.

Плаж Силистар
Плаж Силистар
Открии страхотни оферти за настаняване по българското черноморие тук…
Booking.com

№ 2

Къмпинг “Каваци”

Намира се на 3км южно от Созопол.  Разполага с широк плаж,  граничещ с естествена гора. Тук можете да се насладите на един от най- красивите заливи на българското Черноморие. Къмпингът разполага с хотел, дървени бунгала, сепарета за каравани и палатки.

Каваци
Каваци

Знаете ли, че… Болница за рехабилитация СБР Термал в Златни Пясъци и хотел Панорама в град Велинград предлагат уникална възможност за почивка на море и планина със своята страхотна комбинирана рехабилитационна програма. Можете да научите повече за тази страхотна възможност тук : ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОФЕРТАТА ТУК

№ 3
Глемпинг зона “Гора” 

Това е първият глемпинг в България. Намира се до къмпинг “Градина”. На няколко крачки от морския бряг и покрит от иглолистна гора. Тук ще откриете както спокойствие и тишина, така и забавни дни и вечери на плажа.

№ 4
Село Рогачево 

Намира се на север от Варна. Тук се откриват невероятни панорамни гледки към морето. А над последните къщи на селото започва сравнително стръмна смесена гора. Съчетанието на море и планина правят климата на селото уникален и много здравословен. В селото и около него има хотели и комплекс, които допринасят на лятното оживление.

№ 5
Арапя

Намира се между курортите Лозенец и Царево. Предпочита се от туристите заради красивата плажна ивица, чистата и спокойна вода, а също и заради прохладата от боровата гора около къмпинга. Тук може да намерите много хотели, дървени бунгала, луксозни каравани, а по плажа са разположени няколко заведения, където може да се насладите вкусна храна и свежи напитки. 

къмпинг Арапя
къмпинг Арапя

Виж още: 

5 уникални екопътеки, които обезателно трябва да видиш 

5 села, които даваме за пример за развитие и благоустройство 

Варна – сърцето на българското черноморие 

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

2 Коментари

  1. Българското черноморие е пълно с красиви плажове, не знам какво толкова и намират на Гърция та всички са се юрнали натам…

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: