Да спиш на палатка през лятото си е страхотно преживяване. Близо си до земята, зареждаш се с положителна енергия и въпреки нощния студ и неудобството сякаш се събуждаш прероден… Спането на палатка е уникално преживяване и днес ние от @feel_bulgaria сме ви подготвили списък с 5 страхотни локации, където определено си заслужава да пренощувате с вашата палатка. Ето и кои са те:

№ 1

Язовир Батак

Батак е уникална локация за лагеруване през лятото и есента. Язовирът е с чудесна топография и предлага за всекиго по нещо. Ако искате да имате под ръка повече заведения, вили и ресторанти – с една дума ако искате хем да лагерувате на палатка, хем да сте сред цивилизацията то ние ви препоръчваме да се насочите към к.к.Цигов Чарк. Ако пък искате по сериозно усамотение и спокойствие – лагерувайте в някой от заливите на местност Дъното (където е основната стена на язовира.). 

Язовир Батак - остров "Голака"
Язовир Батак – остров “Голака”

Виж още: Къмпингуване на язовир Батак – какво да разгледаме наоколо 

№ 2

Беглик и Широка поляна

Те са част от каскадата Доспат и се намират на около 30км. от Батак. И двата язовира са уникално красиви и са изключително подходящи за къмпингуване на палатка през лятото. Широка поляна е доста населен с каравани и палатки през целия сезон тъй като е по-достъпен. Беглик е с по стръмни брегове и пътят около язовира е лош, но си заслужава да се отдалечите в посока м.Чатъма – там ще се насладите на неземни красоти, и уникални изгреви. 

Открий страхотни места за настаняване в Родопите тук:

Booking.com
№ 3

Рила 

Къмпингуването на палатка високо в планината е уникално преживяване и именно лятото е перфектното време да го направите, ако не сте професионален планинар разполагащ със скъпо оборудване, което би било необходимо за пренущуване през другите сезони. Страхотни райони за нощуване на палатка в Рила са места около Мальовица, около х.Иван Вазов, двете хижи на езерата, х.Вада и х.Ловна. Ще имате възможност да се насладите на невероятното звездно небе и да се запознаете с нови страхотни хора.  

Виж още: 5 страхотни локации, които да разгледаш в Рила планина 

На палатка през лятото в Рила планина
На палатка през лятото в Рила планина
№ 4

Иракли  

Еххх морето, ех това лятно безгрижие… Няма как да не вкючим в нашите любими места за лагеруване и Иракли – тази перла на българското черноморие. Наричат го плажа на свободата – там всеки е свободен да си прави каквото иска 🙂 Гарантираме ви, че ще срещнете много страхотни хора и ще има с какво да запълните летните вечери. Ако пък искате хем да сте на палатка, хем да разполагате с удобствата на цивилизацията, като баня и тоалетна, то може да разпънете палатката си в къмпинг Иракли. 

Иракли
Иракли

Виж още: 5 страхотни локации, където си хем на море, хем на планина 

№ 5

Язовир Искър 

Искър е най-големия по площ язовир у нас и предоставя много красиви места за къмпингуване. Ние лично препоръчваме частта на язовира, която се намира близо до Самоков. Района около Филмовата къща е страхотен и сравнително лесно достъпен. Има горичка и дълга ивица където спокойно можете да се настаните и да се насладите на красивата природа. 

язовир Искър
язовир Искър

Виж още:

5 панорамни гледки, които ще ви оставят без дъх 

Почувствай България с Мария Тарашманова 

Стара Планина – 5 забележителности, които не бива да пропускаш 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: