Пролетта в България е красива и достъпна, уханна и различна… Приятните температури, умерения климат и необятните възможности за разходка ни подтикват да излезем навън и да пътешестваме. В тази статия ви предлагаме 5 възможности за разходка през пролетта в България, които ще осъществите лесно и същевременно ще бъдете приятно изненадани.. Ето ги и те…

1. Гребната база в Пловдив

Гребната база в Пловдив е най-голямата по рода си на Балканите. Тя е спортно съоръжение, където се упражняват спортисти и пловдивчани прекарват незабравими летни вечери през пролетта. В непосредствена близост е и пловдивския зоопарк. Умереният климат през пролетта е отлична предпоставка за разходка на Гребната. Гарантираме ви¸че ще се заредите с енергия само от една обиколка около гребния канал, докато слънчевите лъчи ви галят, а водата носи лек вятър. Излишно е да споменаваме, че мястото е повече от подходящо за снимки! Тук е снимана и част от българския филм „Завръщане”. Гребната база е предпочитана дестинация сред много професионални фотографи.

Гребната база в Пловдив
Гребната база в Пловдив
Открий страхотни места за настаняване тук:
Booking.com

1. Тепетата

2. Етъра

Етъра представлява етнографски музей на открито в град Габрово. Архитектурно-етнографският музей пресъздава българското битие, култура и занаятчийство. Накацалите по калдъръма къщи директно ни отвеждат в епохата на Възраждането. А водното колело, което няма как да пропуснете, се е превърнало в емблема на комплекса. Едновременно ще усетите полъха на народния бит и този на очарователната природа. Комплексът разполага и с няколко заведения, където може да хапнете, любувайки се на разцъфтяващата пролет наоколо!

Етъра в Габрово - идея за разходка през пролетта в България
Етъра в Габрово – идея за разходка през пролетта в България

3. Исторически парк

Това е първият по рода си културно-исторически комплекс, разположен на около 30км от морската столица Варна. Паркът е идеален за еднодневна разходка през топлите пролетни дни. Посетителите минават през епохите на Халколит и Неолит, Древни Траки, Славяни и Прабългари в хронологичен ред. Изградените домове ни докосват до бита на предците ни през вековете. Тракийските гробници създават онова мистично чувство. Фигурите са досущ като прабългарските воини. Историческият парк е също толкова модерен, колкото и исторически! Архитектурата му предлага обширно парково пространство, заобиколено от няколко езера. Има и традиционни места за хранене, които предлагат да опитате автентична храна от миналото. Посетете Историческия парк, за да съчетаете полезното с приятното!

4. Пловдивските тепета

Символ на града, природна забележителност и геоложки феномен едновременно, тепетата над Пловдив привличат родни и чуждестранни туристи постоянно. За местните също са любимо място. По тепетата са запазени много археологически обекти. Със своите седем тепета, Пловдив се мери с древен Рим и древна Атина. Гледката от тях е също толкова въздействаща. Пролетното време е идеално за разходки, в която и да е част на топлия Пловдив. Не се колебайте, посетете феномена, който е в основата на световноизвестното прозвище на Пловдив – „Градът на тепетата”.

Пловдивските тепета на здрач
Пловдивските тепета на здрач

5. Парк за танцуващи мечки „Белица”

Само на 12км от град Белица се намира парка за танцуващи мечки. Планината Рила осигурява отлични условия за живот на мечките, които посрещат хората тук. До момента паркът е дом на 28 танцуващи мечета. Животните са дружелюбни и забавляват посетителите. Полите на Рила гарантират свеж и чист въздух, разнообразна природа и спокойствие. Паркът за танцуващи мечки „Белица” ще ви осигури едновременна среща с флората и фауната!

Парк за танцуващи мечки - Белица, България
Парк за танцуващи мечки – Белица, България
Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: