Всички знаем колко разнообразна и интересна е природата на България. В тази статия ще ви пренесем в 5 уникални за България локации, където все едно сте сред пейзаж от друга планета а не на Земята 🙂 Вижте кои са те:

№ 1

Каньона на река Ботуня до Вършец

Тук природата добре си е свършила работата и причудливите скални форми и дупки те карат да се чувстваш все едно си на Луната а не в България 🙂 Изключително красиво място, подходящо за страхотни снимки. Каньонът се намира на 94 км. от София и на 23 км. от Враца. Стига се с кола и се спира от лявата страна на пътя (ако идвате от София). След като паркирате се пресича от другата страна на шосето и следвате отъпкана пътека в храстите. По нея има няколко разклонения вдясно, които ще ви разкрият каньона.

Открий страхотни места за настаняване наоколо тук:

Booking.com

№ 2

Пещерата с дървото

Още едно красиво място, което също се намира близо до каньона по река “Ботуня” и двете дестинации могат да бъдат видени в един ден. Изключително истересна пещера, която заслужено влиза в нашата класация за странни и изключително красиви дестинации в България. Повече информация как да стигнете ще откриете като кликнете на тази снимка ⤵️

№ 3

Рудник “Цар Асен”

Доказателството, че едно опасно място, пълно с токсични води и отрова, може да придобие невероятна популярност благодарение на селфи модата. Изоставено езеро пълно с токсични води с тюркоазен цвят, това място е като извадено от фантастичен филм и е посещавано почти ежедневно от множество влогъри, инфлуенсъри и фотографи. Изключително подходяща за снимки локация ако снимате с дрон. Езерото се намира в непосредствена близост до едноименното село Цар Асен, което е близо до Пазарджик.

 

Открий страхотни места и препоръчани бизнеси в нашия каталог…

 

№ 4

Деветашката пещера

Разбира се, няма как да пропуснем Деветашката пещера в тази статия. Уникално място, което дори е ставало снимачна площадка на известни холивудски продукции. Това е голяма карстова пещера, която в миналото е била обитавана от пещерни хора в продължение на десетки хиляди години, а днес е дом за над 30 000 прилепи. С дължина от близо 2,5 км, височина 60 м и обща площ от около 20 400 м², Деветашка е една от най -големите пещери в България, въпреки че само малка част е достъпна за редовни туристи.

Деветашката пещера
Деветашката пещера
№ 5

Шейтан Дере

Шейтан дере, или както още е известно това място “Дяволският каньон”, се намира под стената на язовир Студен кладенец и е една от малко познатите забележителности в Родопите. Погледнато отгоре природната забележителност визуализира пейзаж от друга планета, през която минава река Арда. Каньонът има вулканичен произход и е замразил лава от отдавна изгасналия вулкан. Като цяло целия регион около язовир Студен кладенец е уникално красив, така, че Шейтан дере е само една от причините да го посетите.

Ако смятате, че в тази статия сме пропуснали интересна локация, споделете в коментар под статията и ние ще добавим мястото. Благодарим ви, че ни помагате да популяризираме красотата на Българската природа!

Виж още:

5 интересни места за фото туризъм в България 

5 малко познати но изключително красиви места в Родопите 

5 избрани локации в Пирин 

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

2 Коментари

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: