Пазарджик е областен град в Южна България. Градът се намира на 37km от Пловдив и на 112km от София. Съвкупността от топъл климат, благоприятно географско положение и изобилие от приятни места, привлича много хора в града. Тук ще ви запознаем с 5 места в Пазарджик, които задължително трябва да се посетят.

№ 1

Парк „Остров Свобода”

Парк Острова е може би едно от най-посещаваните места на територията на Пазарджик. Паркът е идеалната дестинация за разходка и развлечение. Това е перфектното място за малки и големи, благодарение на многото кафенета, в близост до които има разнообразни детски площадки. Зоологическата градина също е част от парка. Екзотичните животински видове и птици със сигурност ще привлекат вниманието ви. На Острова се намира и най-дългата пейка в света, която стана част от рекордите на Гинес. Паркът е може би един от най-разнообразните у нас и задължително трябва да бъде разгледан.

Къща музей „Константин Величков”

Пазарджик е роден град на един от най-видните българи по време на Възраждането, а именно Константин Величков, просветител, писател, политик и участник в българските национално-освободителни войни. Родният му дом е възстановен във вида си от времето на съответната епоха и днес представлява музей. Уникалните предмети от стаята на Величков разкриват неговия гений и позволяват сами да се докоснете до личните му вещи. Ако искате да се потопите в семейната обстановка на един от много герои, които Пазарджик е дал на България, то това е точното място за вас.

№ 3

Драматично-куклен театър „Константин Величков”

Носещ името на великия български възрожденец, театърът е повече от подходящ за любители на изкуството. Обектът разполага с голяма зала с 470 места и камерна зала със 100 места. Драматично-кукленият театър в Пазарджик е сцена на заглавия от световната класика, от класическата българска литература, както и от съвременната родна и чуждестранна драматургия. Пазарджишкият драматично-куклен театър обещава да ви пренесе в приказките на литературната магия, в които ще забравите за всичко и всички.

№ 4

Градски фонтан – Пазарджик

Градският фонтан се намира точно пред Драматично-кукления театър. Мястото е перфектно за почивка след разходките в центъра. Множеството по-малки фонтани, които изграждат цялостния градски фонтан, осигуряват прохлада през горещите дни. Тук стават и уникални снимки, затова е добре да имате хубава камера със себе си!

№ 5

Парк „Стадиона”

Парк „Стадиона” се намира в северозападната част на града. Всъщност представлява съвкупност от три спортни съоръжения – стадион „Георги Бенковски”, стария стадион „Любен Шкодров” и помощното игрище „Стрелбище”. Вече може би се досетихте, че това място е перфектното за хора с любов към спорта. Велосипедните алеи, игрищата за бадминтон, футбол и баскетбол ви позволяват свободно да практикувате спортни дейности. Безплатно е и карането на водни колела, които ще ви покажат от красотата на езерото.

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: