Съвсем близо до южната ни съседка Гърция, се намира град Гоце Делчев. Югозападният град е притегателно място за много български и гръцки туристи, което е разбираемо предвид факта, че Бяло море е толкова близо, а едновременно с това по българската територия около града има изобилие от природни и исторически забележителности.

Историческото минало на града е изключително богато и от съществено значение. Интересна забележителност в града е Историческия музей, където може да се проследи цялата история на Неврокоп(старото име на Гоце Делчев). В музея се съхраняват оръдия на труда, направени от кремък, за които се знае че са от времето на неолита. Историческия музей в Гоце Делчев ще видите и редица други неща, които свидетелстват за ранния живот в града и околността.

Открий препоръчани места за настаняване в региона с тази интерактивна карта

Booking.com

Красивият градски парк пък дели старата от новата част на града. Разположен в центъра на града, паркът е предпочитано място за хапване, разходки и свежи снимки. Изключително интересен е начинът, по който е изграден – две части, едната от които е в класически стил, а другата в пейзажен. За хората с деца, паркът гарантира сигурност и забавление, благодарение на площадките за игри, както и открития фитнес. Мястото разполага и с обособена велоалея, така че ако решите може да покарате колело в компанията на декоративните дървесни видове като японска магнолия, хималайски кедър, японска вишна, които създават отлична атмосфера.

 

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клептуз апартаменти
у дома далеч от дома ...

Апарт собственост във Велинград

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

СПА Хотел РИЧ
град Велинград

Най-добрият бутиков СПА хотел за 2020 г.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Център Чакра
София

Холистичен център

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Рекламирай тук

СВЪРЖИ СЕ С НАС

Клиника Б-Дент
град София

Качествени услуги в денталната медицина

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

 

Резерватът „Ореляк” също принадлежи на територията на община Гоце Делчев. Обграден от върховете на величествената Пирин планина, Ореляк е място, където се опазват буковите гори, характерни за тази част на България, и известния Пирински чай. Срещат се и разнообразни животински видове, въпреки че резерватът не е от най-големите. Наличието на гръцка дългокрака жаба, дъждовник, дива свиня, вълк, сърна, лисица и други се дължи на високата надморска височина. За резервата е сниман дори документален филм.

Околностите на Гоце Делчев са не по-малко привлекателни. На няма и 15km от града, се намират известните български села Лещен и Ковачевица. Старинната архитектура и уникалната природа карат туристите да наминат и през тях. В тези две български села времето е спряло и именно това привлича хората, защото не е лъжа, че спокойствието е лукса на 21 век. Ковачевица и Лещен са села, в които ще се влюбите от пръв поглед.

Ковачевица, България
Ковачевица, България

Хотелите, ресторантите и не на последно място местното население, са още една причина да прекарате време в Гоце Делчев. Откъм настаняване условията са повече от прекрасни, да не говорим за кухнята, която е смесица между гръцко и българско. А хората в Гоце Делчев са приветливи и винаги готови да ви упътят до близките забележителности. Ако не сте посещавали Гоце Делчев и района, побързайте да поправите тази грешка, а пък ако сте били вече, то повторете отново, защото си заслужава!

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: 

Оферти за настаняване в района на Пирин планина

Разгледай страхотни места за настаняване в района на Пирин планина и резервирай сигурно и удобно тук...