Нашият екип от Feel Bulgaria направи списък с някои от най-очарователните места в и около град Смолян, така че ако решите да го посетите, ще знаете откъде да започнете.

№ 1

Пампорово

Курортът Пампорово се намира на 15 километра северно от град Смолян и надморската му височина е над 1600 метра. Той е изключително популярен не само сред българите, но и в огромна част от страните в Югоизточна Европа. През зимата ви дава възможност да се насладите на някои зимни спортове и можем да гарантираме, че всички хотели в района са просто невероятни. Всички те предлагат изключително красиви гледки и уникални Спа центрове. Ако искате да се забавлявате през нощта, няма да си тръгнете недоволни – курортите имат много традиционни ресторанти, както и някои наистина добри барове, където можете да изпиете по бира или две с приятелите и семейството си. През лятото курортът все още е отворен за туристи и не по-малко интересен – красотата на Родопите е спираща дъха. Има десетки еко пътеки, по които можете да се разхождате и да направите спокоен пикник с любимите си хора.

Пампорово през зимата
Пампорово през зимата

№ 2

Църквата Свети Висарион

Смятана за четвъртата по големина църква в България, масивният източноправославен храм е официално открит през 2006 г. Църквата на свети Висарион е висока 32 метра и има 11 камбани, най-голямата от които е висока над 150 см. Ако сте очаровани от архитектурата, можем да гарантираме, че този храм ще ви остави без думи. Дестинацията е най-популярна сред религиозните българи, но определено си заслужава да бъде посетена, дори и да не сте православен християнин.

Открий страхотни места за настаняване наоколо на нашата интерактивка карта…
Booking.com

 

№ 3

Планетариумът в Смолян 

Основан през 1975 г., планетариумът на Смолян е най-големият в страната и включва и астрономическа обсерватория. В „звездната стая“ се провеждат десетки различни програми. Хубавото е, че тези програми са преведени на почти всички възможни езици, така че всеки турист може да им се наслади. Това място е изключително популярно за семейни разходки, защото децата са абсолютно очаровани от всички интересни космически визуални ефекти, но има някои вълнуващи неща и за възрастните.

№ 4

Регионалния исторически музей на Смолян

Това е най-големият музей в централните Родопи и в него се съхраняват хиляди артефакти и древни находки. Построен е през 1935 г. и е разположен на хълм, от който се открива невероятна гледка към града и околните планини. Това е задължително място в град Смолян и със сигурност ще ви върне няколкостотин години назад във времето.

№ 5

Художествената галерия в Смолян  

Открита през 60-те години на 20-ти век, Художествената галерия в Смолян съхранява повече от 2000 произведения на изкуството. В тази галерия в малкия град Смолян ще можете да намерите оригиналните произведения на изкуството на някои от най-известните български художници, които са вдъхновени от завладяващата българска природа, традиции и практики или просто от ежедневието на българския народ в 19 век. Ако се възхищавате на изкуството, със сигурност ще заобичате това място – ще ви трябва цял ден, за да разгледате удивителните произведения на изкуството. 

Мислите ли, че сме пропуснали важна локация в тази статия? Споделете в коментарите какво според вас трябва да допълним, и ние ще го направим!

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

1 Коментар

  1. Здравейте, можете да добавите към списъкът си и ,, Хаджичоневата къща ” музей, която също се намира в град Смолян, кв. Устово, възстановена и стопанисвана от Сдружение ,, Родопски хайдути”!
    А колкото до дестинация #5, тя далеч не се намира в Смолян.

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: