Боровец е първият български курорт, поначало носещ името Чамкория – място, за което и великият Димитър Димов пише в един от най-известните български романи „Тютюн”… Историята на курорта е голяма, но тя продължава да се пише и днес. Боровец е апетитна хапка за скиори, сноубордисти и любители на зимните спортове. Дестинацията ежегодно се посещава от хиляди българи и чужденци.

Открий страхотна оферта за настаняване на Боровец тук:

Booking.com

Боровец е един от най-предпочитаните

зимни курорти у нас. Разнообразието от ски писти дава възможност на начинаещи и напреднали едновременно да се впуснат в света на зимните приключения. Още по-невероятна е възможността за нощно каране, която някои от пистите тук предлагат. Всички писти се разпростират общо на два района – този на Маркуджик, и малко по-известния и посещаван район, водещ към върха Ястребец. Лифтът в Боровец достига до връх Ястребец, откъдето се открива спираща дъха панорама към величествения връх Мусала. На Ястребец може да стоплите телата и сърцата си, хапвайки топла супа, изпивайки чаша горещ чай или просто наслаждавайки се на страхотната зимна атмосфера.

Ски на Боровец
Ски на Боровец

Множеството вили и хотели на територията на курорта

ще се погрижат за вашия уют и удобство. Бъдете сигурни, че ще се насладите на абсолютен релакс, след изтощителните спускания със ски или сноуборд, като прекарате време на басейна, с който почти всеки един комплекс разполага. Освен това селището е така устроено, че ще се почувствате сякаш сте не в България – ами в Швейцария. Тесните улички, наподобяващи своеобразни писти, магазините, така изградени, че да изглеждат като мини вили и боровите гори обградили всичко това, са сякаш изрисувани от приказка. Животът на това място кипи със пълни сили през зимата. Полъх от романтично усещане и приятни емоции ще ви среща на всяка крачка, направена в не големия, но много интересен и добре устроен център.

Боровец е доста често посещавана локация и през лятото. Чарът на това място през летните месеци от годината е в това, че има значително много по-малко хора, което дава предимство на чистия въздух, спокойствието и тишината. Във Боровец сякаш времето е спряло през лятото. Но въпреки това има редица занимания, които да правите тук тогава: спускания по байк трасета с колело; забавлявайте се в „Бороландия” – въжен град, детски кът, стрелба с лък и стрелба с въздушна пушка; организирайте си пешеходен тур; Ако проявите малко повече въображение, забавлението ви през топлите дни от годината на това място е гарантирано.

Виж още: 

5 страхотни зимни места, които да посетим в България 

Банско – зимната перла на България 

Интересни обичай, които трябва да видиш в България 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: