България е известна със своите невероятни природни красоти и разнообразни атракции, които привличат туристи от цял свят. Днес ще ви запознаем с Геопарк Искър-Панега, Природен парк “Небесните Пасбища” и село Кисийците. В следващите редове ще разгледаме тези места: 

  • Геопарк Искър-Панега:

Геопарк Искър-Панега е едно прекрасно място, разположено само на час път от София и непосредствено преди входа на град Луковит. Този уникален парк се простира по поречието на река Златна Панега и предлага на посетителите невероятни преживявания. За да направи разходката още по-запомняща се, в парка са изградени множество мостчета, беседки и дървени платформи, които позволяват на гостите да се насладят на впечатляващи гледки и да се потопят в естествената красота на околната природа. Геопарк Искър-Панега е истински рай за туристите, където могат да се отпуснат и да се насладят на приключения и красоти.

Геопарк Искар-Панега
Геопарк Искар-Панега

Открий страхотни места за настаняване около Луковит тук: 

Booking.com
  •  Природен парк “Небесните Пасбища”

Това приказно кътче, разположено в село Осиковица, получава името си от романа на Джон Стайнбек, като се фокусира върху съединението между човека и природата. Създадено от д-р Васил Ангелов с единствена цел – да позволи на посетителите да се нахранят със силата на земята, гората и въздуха, Небесните пасбища представляват истинска ода на природата и връзката ни с нея.Намиращ се само на около 80 километра от шумния град София, този скрит рай разполага с 50 декара гора, която се превръща в огромно приключение и незабравима екскурзия.

Природен парк Небесни пасбища
Природен парк Небесни пасбища
  • Село Кисийците 

Като арт галерия на открито,село Кисийците предлага неподозирано преживяване с поглед към Балкана. Макар да не е една от най-популярните забележителности около Трявна,можете да откриете нещо напълно различно и ново за много хора. В онлайн пространството има много снимки и материали за селото, но все още не е толкова посещавано. Село Кисийците се намира на 3 километра от Трявна и се достига по добре асфалтиран път. Пейзажът, който се открива оттук, е очарователен във всяка посока. На входа на селото ще видите информационна табела, която ни даде на представа за духа и културата на селото. Благодарение на ежегодните планове, които местните хора изпълняват за организиране на пленери за скулптура, сега селото се радва на изобилие от уникални произведения, разпръснати из цялата му територия. Всяка къща и улица представлява изложба, където скулптури от дърво и камък привличат погледите на всеки, който преминава през тях.

Геопарк Искър-Панега, Природен парк “Небесните Пасбища” и село Кисийците са само някои от изумителните природни атракции в България, които заслужават вниманието на туристите. Всеки от тях предлага неповторими преживявания и възможността да се насладите на природната красота и спокойствие. Освен тези места, България също разполага с други подобни дестинации.. Всяка от тях е уникална по свой начин и предлага разнообразни активности и забележителности за посетителите.

 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: