На около 50km от столицата се шири градът, чието име в буквален превод означава „прав път” – Правец. Малката площ и малобройното население тук не са определящи за нещата, които могат да се видят и почивката, която си заслужава да си спретнете. Разположен в Правешката котловина, Правец очарова с приятен климат и също толкова приятна природа.

Правец от високо
Правец от високо

Градският музей е общ дом на различни световни култури. Тук може да намерите предмети от най-различни страни, които отразяват приликите и разликите при отделните нации. Само тук може да разгледате подаръците, получавани от Тодор Живков в знак на признателност, благодарност или по други поводи във възхода на неговото управление. Говорейки за Тодор Живков, Правец е роден град на лидера и също може да посетите родната му къща. В чест на култовата личност се издига и паметник в града.

Особен интерес на туристите в района представлява правешкият манастир „Св. Теодор Тирон”. Веднъж разрушен, манастирът бива повторно възстановен и днес се състои от три сгради. Църквата е изградена единствено от тухли и камъни, дървен материал не е използван. В двора ще откриете чешми, от които може да си налеете бистра вода. Образът на „Св. Великомъченик Теодор Тирон” е показан на икона в двора. Дестинацията, със своята лесно проходима екопътека, е отличен избор за разходка отвън пределите на града.

Манастирът в град Правец
Манастирът в град Правец

Няма как да не споменем и едно от най-емблематичните места не само в Правец, ами и в цялата страна, а именно Pravets Golf Club. Това е голф академия, построена съгласно с най-високите технологични стандарти. Шампионатното голф игрище, проектирано от Питър Харадин, разполага с 18 дупки. Атмосферата тук е от друг тип измерение – голф игрището от парков тип е заобиколено престижния едноименен хотел, в пакет с удивителни гледки към планината и езерото. Осветлението е на такова ниво, че е съвсем подходящо да практикувате спорта и през най-късната част на денонощието. Ресторантът на хотела предлага видимост към игрището, докато хапвате едни от най-добрите специалитети, съществували някога. Друг любопитен факт е, че точно тук са се провели не малко официални голф турнири, включително и европейски. Тази част на Правец надминава дори и западноевропейския модел за туризъм, спорт, атракция. Всяка минута прекарано време и всеки изхарчен лев тук са оправдани!

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: