В нашата рубрика “Почувствай България с…” ви запознаваме с красиви места из България, които определено си заслужава да посетите, като историите и снимките, които споделяме са изцяло вдъхновени от наши любими профили в социалните мрежи. Днес ви запознаваме със Силвия Стоянова – едно лъчезарно момиче, което е невероятен модел и разказвач на визуални истории 😉 Ето и какво споделя самата тя за себе си…

Запалена съм по фотографията от 5-6-ти клас, когато спечелих фотоапарат (от тези с лентите) от едно детско списание и към този момент това мое хоби не ми е омръзнало. ? За мен снимките са това, което ти помага да се върнеш и да преживееш моменти и емоции тогава, когато само спомените и мислите за миналото вече не са достатъчни.? След като ходихме на екскурзии в няколко различни държави и видях начина, по който се поддържат и посещават различни забележителности, осъзнах как тук, в България, приемаме за даденост много от нашите красиви места – природни и културни забележителности. Може би защото са близо до нас, знаем, че можем да ги посетим винаги и все пак не много от нас го правят. Това е и причината, поради която сега се опитвам да видя, снимам, покажа при всяка възможност познати, не толкова познати, различни места в нашата страна, които, според мен, заслужават внимание.?

Почувствай България със Силвия Стоянова
Почувствай България със Силвия Стоянова

И така, заедно със Силвия сме подбрали няколко изключително интересни местенца, из които ще ви разходим виртуално. Ето ги и тях:

№ 1

Каньона на река Ботуня до Вършец

?местност Сопово и каньона на река Ботуня – едно от най-красивите и живописни места, които съм виждала ?? Намира се много близо до Вършец и недалеч от Враца (на около 25 км). В Гугъл мястото е отбелязано правилно като локация, отстрани на пътя има и къде да оставите колата си.? Има малка пътечка (на последната снимка), която почти се беше скрила от тревата наоколо, подгответе се с дълги дрехи. Ние не бяхме сигурни дали вървим в правилната посока, но се ориентирахме по звука от реката. ?️ След като минахме всички треви и храсти, стигнахме до реката и бяхме изумени от красивите гледки.♥️ Мястото със сигурност надмина очакванията ми.♥️

№ 2
Крепост Состра

е антична римска крепост, част от чиито останки могат да се разгледат в близост до Троян ?? Крепостта е била действаща до V век, когато последно е била разрушена от хуните. Проучването и възстановяването на Состра е извършено в периода 2002 – 2011. ℹ️ Мястото се намира точно встрани от пътя, изглежда интересно, но не успяхме да разгледаме всичко, защото, за съжаление, е неподдържано и във високи треви. Имаше и будка за продажба на билети може би, но беше затворена. ?️

 

№ 3
Бургаските солници

Това е един “Спа център” на открито ⭐ До солниците и плажа в близост до тях може да се стигне с кола, както и по обособена алея за пешеходци и велосипедисти, започваща от градския плаж ℹ️ Входът за солниците и калта е 2 лв. на човек.?️ Аз се потопих в по-големия солен басейн, тъй като в по-малкия имаше доста хора, усещането първоначално беше доста странно, но се свиква ?

№ 4

Водопад Срамежливеца

Пътечката към него започва от бунгала Камена, с. Камена като разходката до водопада е около 30-40 минути изкачване основно?Към края на пътеката, след като минете беседката, има малко по-стръмно слизане към самия водопад, но там са изградени парапети и стълби за улеснение на посетителите. ℹ️ За съжаление, когато ние посетихме водопада, изградената площадка пред него се беше срутила, но има достатъчно места, на които можете да поседнете и да да се любувате на Срамежливеца.?

№ 5

Хан-Крумски Скален Манастир

?Хан-крумският скален манастир е доста по-леснодостъпен от скалната църква Килията, тъй като няма такова стръмно изкачване и слизане до него. ℹ️ В самите зали се влиза по тесни, изсечени в скалата стълби, до които има изградено желязно въже. Добре е да се внимава много и не подходящо за посещение ако е валяло скоро, според мен. ?‍♂️?‍♀️Може да се стигне по Шуменското плато (както направихме ние) или да се качите от село Хан Крум, като вторият вариант най-вероятно е доста по-кратък. ⏳ А гледката от манастира е ???

Сигурни сме, че местенцата, на които ни пренася Силвия са ви допаднали, нали така? Последвайте я в инстаграм / @silvia.k.stoyanova /за още свежи идеи за разходка и много красиви снимки от България – сигурни сме, че ще вдъхнови и Вас…

Виж още:

Почувствай България с Мерилин Божилова 

5 уникални водопади, които не бива да пропусках да видиш 

Стара Планина – 5 забележителности, които не бива да пропускаш 

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: