Представете си… древни пътеки, извиващи се измежду зелените гори, изкушаващи с дръзка красота и вълнуващи с приказни мостове, водопади и тесни улички. Добре дошли в сърцето на Западните Родопи, където времето замръзва във вечност и всяко място носи своята уникална история и чар. Ако сте се отправили на пътешествие из това магично място, то непременно трябва да посетите тези 5 градчета, които ще ви потопят в традициите и културата на България.

Открийте страхотни места за настаняване в региона на Западни Родопи тук: 

Booking.com

Лещен: Загадъчността на Приказните Скали

Сред зелени гори и бурни реки, Лещен изглежда като картина от приказка. Неговите скали и скални образувания се издигат като стражи на природата, като ви канят да ги изследвате с всички сетива си. Залезът над селото превръща небето в платно на неповторими цветове, които се разливат по вълшебния пейзаж. Изгревът над тези скали превръща обикновения ден във вълшебно приключение, което ви пренася далеч от суетата на съвремието.

Българските села - село Лещен в Родопите
Българските села – село Лещен в Родопите

Ковачевица: Времето е спряло в Каменния Град

Там, където се сливат камъка и дървото, Ковачевица избликва със своята уникална архитектура от векове. Останало непроменено и до днес, селото ви връща назад във времето, като ви показва живота на родопския човек от миналото. Тук във всяка каменна плоча и древно дърво лежи история, готова да бъде разказана. Романтичната обстановка, която града създава и топлината, с която местните хора ще ви посрещнат, ще ви прегърнат като близък приятел, с когото не сте контактували отдавна.

Ковачевица и Леюен през есента
Ковачевица и Леюен през есента

 Препоръчани хотели от нашия бизнес каталог:

Хотел Панорама Велинград
Villa Sardinia Apartments

Село Долен: Поглед към Звездите от Високите Върхове

Сред зелени поляни и диви гори, Долен ви приканва да отпразнувате живота и свободата. Неговите гледки към планината и горите ви кара да забравите за всякакви грижи и стрес. Нощта там е неповторимо преживяване – планинското небе се разкрива пред вас като книга на тайните на Вселената. Непременно посетете селото, ако искате да избягате от градския шум и забързаното ежедневие. Природата тук е вашият най-добър приятел, който ви дарява с тишина и спокойствие.

Село Долен
Село Долен

Батак: Вълшебството на Язовира и Планината

Язовир Батак като огледало на небето, отразява красотата на околните планини и гори. Там, под сенките на дърветата, може да се насладите на изгрева или да си починете в тишина и спокойствие. Покрай брега се кълби животът на селската общност, която гостоприемно ви посреща и ви предлага да се потопите в традиционния родопски обичай. Тук е рай и за любителите на историята. Можете да върнете назад във времето и да се запознаете отблизо със забравени времена. Батак е не просто село, а истинско съкровище в сърцето на Родопите.

Язовир Батак - остров "Голака"
Язовир Батак – остров “Голака”
 

Кричим: Древни Стени, магия и природа

Кричим ви кани да се потопите в света на древните цивилизации и загадъчни каменни стени. Там, сред зелените поляни и планинските върхове, може да се усетите като пътешественик във времето, който открива древните тайни на миналото. Селото ви призовава да се потопите в неговата магия и да се слеете с енергията на родопската природа. Срещата с духа на миналото и вдъхновението на природата ще ви пренесе на място, където душата се чувства у дома.

Град Кричим
Град Кричим

Западните Родопи крият невероятни тайни и приключения за тези, които са достатъчно смели да се отворят към тях. Посетете тези пет малки градчета и се потопете в магията на родопските хълмове, която ще ви остави вълнуващи спомени и ще ви накара да се връщате отново и отново.

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: