България е позната със своята богата история и изумителна природа. Познати са Рилският манастир, Пиринските върхове и многобройните археологически обекти, но има и други, по-малко познати места, които съчетават природна красота, древна история и енергийно заредени места

В тази статия ще изследваме пет такива скрити съкровища – 5 малко познати енергийни места в България.

Доброванските скални гъби

Доброванските скални гъби са природно образувание в северната част на България, близо до изчезналото вече село Доброван. Локацията им е на 10 километра от русенското село Сини рид. Тези необичайни скали са обикновено известни с формата си, която наподобява гъби. Те се смятат за енергийно заредени и се свързват с много легенди и митове. Местните хора вярват, че скалните гъби имат изцеляващи свойства и могат да помогнат за възстановяване на енергията и душевния покой.

Добровански скални гъби
Добровански скални гъби

Планирайте вашата прекрасна като резервирате на най-добрите цени тук: 

 

Тракийското светилище “Харман Кая”

Този древен археологически обект се намира в изотчните родопи край град Момчилград. “Харман Кая” е светилище, изградено преди хилядолетия и свързвано с древната тракийска религия. Местните верват, че това място е обладано с магическа енергия и че тук може да се почувства силна духовна свързаност.

Харман Кая - тракийско светилище край Момчилград
Харман Кая – тракийско светилище край Момчилград

Феномен “Изправените камъни”

В Средна гора, близо до село Розовец, се намират “Изправените камъни” – гигантски каменни стълбове, които се издигат от земята. Този природен феномен е обгърнат с мистерия и се смята, че е свързан с енергийни линии, които са влияние върху хората, които ги посещават. Това е едно от най-интересни и не толкова често посещавани места в България.

Открий страхотни места и препоръчани бизнеси в нашия каталог…

Тракийско светилище “Мишкова нива”:

Тракийското светилище “Мишкова нива” се намира близо до Малко Търново и границата с Турция. Това е място със загадъчна история и религиозно значение. Тук са открити множество древни артефакти и се вярва, че светилището е служило за ритуали и обреди на древните тракийци.

Мишкова нива
Мишкова нива

Долменът “Начови чаири” 

Долменът “Начови чаири” се намира в близост до Тополовград и представлява структура от големи камъни, образуващи светилище. Този древен мегалитен монумент също се свързва с енергийни линии и магически свойства. Гърленският кладенец, намиращ се близо до долмена, е известен с чистата си вода и се смята за източник на енергия и живот.

Двукамерен долмен в местн. Начови чаири
Двукамерен долмен в местн. Начови чаири

Тези места ни напомнят за връзката между човека и природата, както и за древните традиции и вярвания, които са преплетени в историята на България. Независимо дали сте пътешественик, който търси духовно въздействие, или просто обичате приключенията в природата, тези места са идеална точка за посещение. Те предоставят възможност за откриване на нови измерения на красотата и мистерията на България, която се крие зад познатите туристически маршрути и дестинации.

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: