Град Девин и региона около него предлагат на посетителите уникална възможност да се потопят в невероятната природна красота и богатство на Родопите. Съчетавайки най-доброто от природните и културните атракции, този район в Южна България е магнит за туристи. В следващите редове ще ви представим четири от най-забележителните места в Девин и околностите му.

гр.Девин

Девин е малък, но очарователен град, намиращ се в южните склонове на Родопите в България. Градът е известен със своите минерални извори, които привличат посетители от цялата страна. Съчетанието от природна красота, планинска атмосфера и историческо наследство прави Девин идеално място за почивка и релаксация.

Град Девин
Град Девин

Открий страхотни места за настаняване в района на Девин и резервирай на най-добрата цена тук:

Booking.com

Екопътека Струилица

Екопътека Струилица е перла в родопския регион и предлага незабравимо преживяване в обятията на природата. Тази екопътека се намира на 3 км от Девин и ви предлага разнообразен терен с красиви природни обекти. Пътеката е добре поддържана и облагородена. Изградени са мостчета дореката, разлчини места за отдих и други. Пътеката стига до местност “Лъката”, като разбира се може да направите и по-къси разходки по пътеката без да стигате до крайната точка.

Екопътека Струица
Екопътека Струица

Водопад Самодивско пръскало

След като сте посетили екопътеката Струилица, не пропускайте възможността да посетите Водопаса Самодивско пръскало.Намиращ се само на 15 минути от първата забележителност, този водопоад е идеален да бъде комбиниран с екопътека Струилица. Водопасът е висок цели 70 метра и образува два пада, пътеката ще ви отведе до подножието на водопоада, където може да се насладите на заобикалящата ви красота. 

Самодивско пръскало
Самодивско пръскало

Ягодинска пещера

Ягодинска пещера е природно богатство, разположено на около 20 км от гр. Девин. Тя е сред най-дългите и най-красивите пещери в България и се отличава със своите красиви скални образувания. За тези, които обичат пещерите и този тип туризъм, там със сигурност ще останат впечателни от красотата на Ягодинската пещера. Също така пътят до пещерата е изключително живописен.

Ягодинска пещера
Ягодинска пещера

Триградско ждрело

Триградско ждрело е едно от най-посещаваните и най-популярните места в региона. Тук може да се насладите на уникални гледки от пътя и да посетите пещера “Дяволското гърло”. Регионът съчетава красиви пейзажи с богата история и множество места за почивка и наслаждение на планинската природа.

Триградското ждрело
Триградското ждрело

В съчетание, тези забележителности в Девин и околностите представляват истински богатства за почитателите на природата и културните атракции. Независимо дали сте почитател на приключенията на открито, ценител на природната красота или просто желаете да се насладите на спокойна почивка, този регион на Родопите ще ви остави със страхотни спомени и удовлетворение от посещението ви.

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: