Във всеки хотел банята е неговият втори шедьовър (първият е, разбира се, рецепцията). Интимното пространство на банята позволява на гостите да се грижат за хигиената – а също и да се отпуснат.
Изискванията за бани варират в зависимост от броя на хотелските звезди. Най-интересните решения най-често се основават на доказани и оригинални идеи и внимателен анализ на анкетите за удовлетвореност на клиентите. За съжаление, най-често срещаните проблеми са толкова повтарящи се, че на тях може успешно да се противодейства на етапа на планиране, подреждане или дори експлоатация.

Луксозен хотел
Луксозен хотел

Независимо от естеството на хотелските съоръжения – независимо дали принадлежат към бутикови хотели или стандартизирани вериги хотели, бизнес и конферентни, ваканционни и семейни хотели, медицински СПА или курортно-СПА – банята трябва да бъде функционална, безопасна, чиста и приятна за сетивата. В хотелската баня трябва да е удобно и поне толкова приятно, колкото в собствения ви дом.

Модерна и функционална баня в хотел
Модерна и функционална баня в хотел

ПРОБЛЕМИ

Както във всяка друга област, е много по-лесно да ги предотвратите още в началото, отколкото да ги разрешите по-късно. Ще разгледаме проблемите както от гледна точка на инвеститора, така и на госта на хотела.

1. Проблемът с бюджетната разлика в последния етап от изпълнението на инвестицията

Баните обикновено са едно от последните завършвани помещения в хотелите. Има обаче и моменти, когато липсват пари в последните етапи на строителството. Тогава може да има съкращения и икономии, които в краткосрочен план позволяват да се сведат до минимум финансовите превишения, но в дългосрочен план водят до сериозни проблеми. Ако например инвеститорът замени санитарната керамика, фитингите, керамичните плочки и друго оборудване с еквиваленти по-евтини от първоначално включените в проекта, това може да има сериозни последици. По-ниското качество на продукта означава по-големи нива на повреди и намален експлоатационен живот. Това също е в ущърб на престижа на хотелското съоръжение. Не си струва да се забърквате в такива неприятности, които да ви носят слаб имидж от самото начало. Заложете на качествени материали, въпреки малко по-високата цена.

2. Проблем с довършителните екипи

Това е проблем за цялата строителна индустрия – и все още няма лечение за него. Декорирането на бани отнема време, изисква прецизност и опит. Ето защо си струва да сключвате договор с професионални екипи предварително. Като поверявате работата на недоказан екип, рискувате грешки при изпълнението.

3. Спестяване на качество

Разбира се, дори и най-добрите довършителни екипи могат да имат проблеми, ако инвеститорът избере некачествени продукти. Ето защо трябва да изберете продукти с дългосрочна гаранция, само от среден и висок клас и с пълна техническа документация.

4. Проблеми с чистотата

Хигиената в хотелските бани – е барометър за чистотата на цялото съоръжение за клиентите. Изследванията показват, че този фактор е от решаващо значение за общата оценка на хотела. Следователно тук няма място за компромиси – всеки елемент от декора на банята трябва да блести. Освен това трябва да издържа на често дезинфекциране.

Бизнес каталог на хотели и места за настаняване

Регистрирай безплатно хотел, вила, къща за гости, ресторант,бар, дискотека или друг бизнес в сферата на туризма. Виж 10 добри причини поради, които си заслужава да се регистрираш тук: 

Напиши коментар

Мечтаната пролетна почивка е на един клик разстояние...

Твоята невероятна есенна почивка е на един клик разстояние... резервирай уникална есенна почивка в България тук: